OPET NEPOTREBNO PODIZANJE TENZIJA: Ljubo Pavasović Visković opet zakmečao zbog suca sutrašnjeg derbija…

FOTO:

Pred nama je novi veliki derbi između Hajduka i Dinama, a ovog puta igra se na Poljudu. Utakmica počinje sutra u 18:00.

I kako to biva, opet se podižu tenzije iako nije čak ni dan utakmice. Hajdukovcima pak ovog puta ne odgovara baš što sudac dolazi iz Sveti Ivan Zeline, gradića koji je jako blizu Zagrebu. To je na N1 komentirao Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik i bivši predsjednik Nadzornog odbora Hajduka. Na pitanje voditelja zašto navijačima Hajduka smeta što derbi vodi Pajač iako Dinamo nije pobijedio u nijednoj od pet utakmica s Hajdukom pod njegovim ravnanjem te nije li to tipično kmečanje hajdukovaca, LJPV je odgovorio:

“Da sam dinamovac i da nam se sudilo kao njima posljednjih 30 godina, i ja bih njih nazivao kmečavcima. Bio bih pritom živopisan u izražavanju. Činjenica je da svaki sudac, bilo pravosudni ili nogometni, svoj posao zahvaljuje povjerenju. Hrvatski nogometni suci nemaju to povjerenje u hajdučkoj javnosti jer navijači Hajduka vide što se u tom miljeu događa.

Danas vam suce delegira čovjek koji se preziva Novak (Ivan, op.a.), autor je najsramotnijeg suđenja u povijesti hrvatskog nogometa, 1999. na Maksimiru. Gledao sam taj derbi Croatije i Hajduka (1:1) uživo i svi mi koji smo to gledali, a hajdukovci smo, imamo PTSP od hrvatskih nogometnih sudaca. I on nam delegira suca za derbi koji je ključan za sezonu. Cijela priča je apsurdna.”

Pavasović Visković nastavlja: “Dinamu sude ljudi iz Zagreba. Sveti Ivan Zelina povezan je gradskim javnim prijevozom sa Zagrebom, a Hajduku ne možete suditi ako ste iz Solina. I to tako treba biti, ali zašto može Dinamu netko iz Zeline? Bitne utakmice u hrvatskom nogometu moraju suditi strani suci jer hajdučka javnost, a to je najveća nogometna javnost, im ne vjeruje. Vrlo je jednostavno. Niti u stručnom, niti u etičnom smislu, oni nemaju naše povjerenje.”

Komentari

komentara

« Povratak