OPET PROVOCIRA: Evo što je kanadski vratar izjavio za srpske medije…

FOTO:

34-godišnji kanadski vratar, Milan Borjan, imat će velikih problema u srazu protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Nažalost, dotični je veliki provokator pa je tako dobio žestoke komentare zbog provociranja hrvatskog naroda.

Naime, Milan redovito tvrdi kako nije rođen u Hrvatskoj nego u Krajini i Dalmaciji. Borjan je dva mjeseca prije osmog rođendana iz rodnog Knina s obitelji izbjegao u Srbiju tijekom operacije Oluja 1995. godine. Nakon pet godina Borjani su iz Srbije otišli u Kanadu. Ondje su ostali svi osim Milana, koji se 2009. vratio u Srbiju braniti za Rad. Dvije godine kasnije postao je golman Kanade, a u Zvezdi je od 2017. Borjan je prije četiri godine istaknuo da nije rođen u Hrvatskoj, nego u Krajini i Dalmaciji.

Sada je u intervju za Kurir govorio o ždrijebu Svjetskog prvenstva, ali i o tome da se u hrvatskim medijima potencira da je rođen u Kninu.

“To puno govori o njima. Vrijeđanje, prijetnje i takva doza primitivizma. Imam puno prijatelja iz Hrvatske i nikada nisam gledao tko je odakle. Ja ću uvijek se ponositi mjestom mog rođenja. Kad sam se rodio 1987., rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvijek ću se time dičiti. Svatko ima pravo misliti drugačije. Mogu me mrziti, mogu me voljeti, ali nikad mi ne mogu promijeniti pripadnost i rodno mjesto.”

Vjeruje da će Srbi navijati za Kanadu, posebno u utakmici protiv Hrvata.

“Naravno da hoće. Kapetan sam najvećeg srpskog kluba, napravio sam velike uspjehe sa Zvezdom i naravno da će svi Srbi, ne samo moji Krajišnici, navijati za mene i Kanadu. Ne samo protiv Hrvatske nego i protiv Belgije i Maroka.”

Komentari

komentara

« Povratak