OSIJEK OZBILJNO OŠTEĆEN? „VAR nema pravo pregledavati i poništiti penal, ovo se radi za nečiji interes!“

FOTO:

Ne smiruju se strasti nakon utakmice Hajduka i Osijeka, prema pravnilniku se čini da su gosti iz Slavonije ozbiljno oštećeni. Naime, prema pravilima, VAR sustav se kod izvođenja kaznenog udarca može koristiti jedino i isključivo za provjeru pozicije golmana u trenutku udarca (je li prerano istrčao s gol-linije ili nije). Sve ostalo je u rukama suca utakmice, pišu na portalu 24 sata.

Što znači da bi odluka suca Jovića bila ispravna da se nije konzultirao s VAR sobom. Ukoliko je kazneni udarac ponovljen nakon konzultacije i sugestije sudaca iz VAR sobe, to je povreda Pravila nogometne igre HNS-a i nedopušteno korištenje VAR sustava!

“VAR se nije imao pravo uključiti, nemaju oni što pregledavati snimku kod penala, to je u ingerenciji glavnog suca koji jedini može ponoviti kazneni udarac zbog toga što je igrač ranije ušao u kazneni prostor. Pitao sam četvrtog suca tko je reagirao, on mi je kazao pomoćni sudac, iako se on kod izvođenja kaznenog udarca nalazi na korner liniji. U poluvremenu sam pitao pomoćnika je li on donio odluku, on mi je kazao da je odluku donio glavni sudac, a glavni sudac mi je kazao da je odluku donio sudački tim.” – prenosi Bjeličinu izjavu isti izvor.

“Sve je jasno, zna se zbog čega se i u čijem interesu manipulira, jednom uzmu nama, drugi put vama…” – poručio je bijesni trener Osijeka.

ODLIČNO RIJEŠENJE: DINAMO DOVODI POVREMENOG VATRENOG KAO NOVOG LIDERA OBRANE!

Komentari

komentara

« Povratak