OSIJEKOV SKAUT OBJASNIO: “Ima li itko snage očistiti ove nakupine zla?”

FOTO:

Pobjeda Rijeke 3:2 nad Osijekom u polufinalu kupa nešto je s čim se u Slavoniji dugo, dugo vremena neće pomiriti. (index.hr)

Ponajviše zbog upitnih sudačkih odluka Igora Pajača i njegovog tima koji je pri 2:0 za Osijek na Rujevici isključio Laszla Kleinheislera drugim žutim kartonom a zatim kod 1:2 dosudio sumnjiv penal za domaće.

U Osijeku su sigurni da to nije slučajno pa se tako oglasio i klupski skaut Ivica Vranješ emotivnom objavom na Facebooku.

“Noć je prošla. Sna niotkuda. Kažu stariji ljudi: “prespavaj jutro je pametnije od noći”. Nažalost, ono nije bilo lako za preživjeti. Trener sam nogometa , roditelj i živim nadomak jednog lijepog grada na istoku Hrvatske. Sinoć su svi postulati na kojima sam zasnivao svoj profesionalni i ljudski nogometni put poraženi.

Pogreške, nesnalaženje, procjena, tendencioznost.

Svi akteri ove igre griješe, jer je ona dinamična i živa i to je normalno. Ovdje je problem daleko ispod pojavne razine, on ocrtava sve čemu nas ne uče ni u školi ni u crkvi a nadam se ni u obiteljima. Problem je što se na ovaj način opetovano stvara animozitet i mržnja između ljudi, gradova i regija ove jedine nam domovine. Kad će nevidljivi režiseri ovog teatra apsurda shvatiti da je dosta.

Hoćemo čist nogomet.

Hoćemo sigurnost naše djece u svakom kutku naše zemlje. Ima li itko snage očistiti ove nakupine zla. Suci su samo jedan od aktera igre. Nikako i najvažniji a oni se počesto pretvaraju u vladare nogometa u HR, plešu na rubu arogancije i samodostatnosti.
I na kraju umjesto da pričam o  “nakon Bakira najboljoj lijevoj nozi Osijeka” mi još uvijek ne znamo što nam se dogodilo.

Puno je u proteklim godinama bilo onih koji su bili oštećeni, pokradeni subjektivno ili objektivno, nebitno.
Bitno je da niko nikada ni za šta nije odgovarao. Više od igre. Sigurno.”

TRENER RIJEKE JE SVOJE REKAO: EVO ŠTO MISLI O POBJEDI PROTIV OSIJEKA…

Komentari

komentara

« Povratak