OSJEČKI PODUZETNIK OTKRIO NEPOZNATE DETALJE MAMIĆEVOG PODMIČIVANJA SUDACA: “Po novac sam otišao na…”

FOTO:

Poznati osječki poduzetnik i bivši vlasnik Osijek-Koteksa, Drago Tadić, uhićen je početkom lipnja zajedno s trojicom sudaca tamošnjeg Županijskog suda, zbog navodnog primanja mita od odbjeglog bivšeg izvršnog predsjednika Dinama, Zdravka Mamića. Mamić, koji je pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, sam je priznao da je podmitio Darka Krušlina, Antu Kvesića i Zvonka Vekića, kako bi osigurao nižu kaznu.

No, tu je svoje prste imao i Tadić koji se nerijetko družio s Mamićem i kompromitiranim sucima. Njemu je Županijski sud u Zagrebu odredio jednomjesečni istražni zatvor, koji je nakon 20 dana ukinut.

Zanimljivo je da se USKOK tada nije žalio na odluku suda, pa se nagađalo da je Tadić “propjevao” pred istražiteljima i otkrio sve inkriminirajuće detalje “posla” između Mamića i osječkih sudaca.

Prije toga je medijima opisao kako su se osječki suci družili sa starijim Mamićem, ali i primopredaju sata kojeg je kao poklon dobio sudac Krušlin. Nagađalo se kako je dio mita prevezao upravo Tadić, a on je to potvrdio na dopunskom ispitivanju USKOK-a.

“U vrijeme dok sam ja boravio u BiH, više sam se puta sastajao s Mamićem i on mi je rekao da je sve dogovorio s USKOK-om i pitao me hoću li mu ja biti svjedok. Ja sam rekao da hoću, ali pod uvjetom da ja ne budem kazneno gonjen, jer sam znao da sam bio nosio 100.000 eura. Zdravko je rekao da je sve dogovoreno na najvišem nivou i da ću ja biti samo svjedok. Eto. Tako se taj događaj dogodio da sam ja danas okrivljenik”, iznio je svoju obranu Tadić, prema pisanjima Jutarnjeg.

Opisao je i primopredaju 100.000 eura, koje je od Mamića preuzeo za Vekića. “Potkraj kolovoza me nazvao Mamić i rekao da ima neki novac za Vekića i bi li mi to bio problem da mu odnesem. Radilo se o 100.000 eura. Rekao sam mu da nije problem, ali da tražim da to ostane diskretno. Mamić mi je rekao da se ne brinem, da će biti diskretno jer su u pitanju suci. Po novac sam otišao na Dinamov stadion. Vlatka me čekala i dala mi vrećicu i dva kartona vina. Kad sam stigao u Osijek, Vekić mi je rekao da su vina za Krušlina, a da je novac 50.000 eura za njega, a 50.000 eura za suca Kvesića”, ispričao je Tadić.

Mamić je tražio od Kvesića da mu potvrdi je li dobio svoj dio novca, a Tadić kaže da mu je to potvrđeno. “Rekao mi je da ga je Mamić spasio”, kratko je dodao Tadić. Osim toga, Mamić je Krušlinovoj djeci osigurao potpisane dresove Sergija Ramosa, Luke Modrića i Matea Kovačića iz Real Madrida. (net.hr)

Komentari

komentara

« Povratak