OŠTRA PORUKA: Evo što je predsjednik Hajduka rekao o komisiji…

FOTO:

Šef komisije nogometnih sudaca Bruno Marić održao je danas konferenciju za medije. Objasnio je što se događalo u komunikaciji između VAR sobe i glavnog suca Frana Jovića tijekom subotnje utakmice Varaždina i Hajduka (1:1) u 24. kolu SuperSport HNL-a i kako je ta, a potom i snimka s utakmice Dinamo – Rijeka (1:0) dospjela u javnost.

Sada se oglasio predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić, koji je ranije ovog tjedna službeno uime Hajduka i zatražio da se Marić i njegova Komisija očituju. “U protekle tri i pol godine smo Uprava i ja bili fokusirani samo na klub, ali svjedoci smo da se ovih dana događa isto ono što se događa već više desetljeća u hrvatskom nogometu”, rekao je Jakobušić pa dodao:

“Bio sam dojma da ćemo postići bolje rezultate ako prema vrhu HNS-a budemo argumentirani i konkretni. Govorili su mi da to neće biti moguće. I bili su u pravu.”

S obzirom na ulogu Sudačke komisije, mislim da imaju preveliku vidljivost. Odavno su opterećenje za hrvatski nogomet. Traže da im vjerujemo. Odavno im mnogi ne vjeruju, i to s razlogom. Odavno su izgubili kredibilitet. Ne bih o njima, oni su nebitni. Ovdje je sve na onome tko donosi odluke i upravlja Komisijom, a to je predsjednik Marijan Kustić.

Moj način rada nije urodio plodom. Ili nas ne shvaćaju ozbiljno ili mene ne shvaćaju ozbiljno. Nama treba konkretno. Neće više biti ni očitovanja ni dopisa, trebaju nam konkretni koraci. A na tom putu ćemo se mi potruditi da svaki dan podsjećamo na svoju ulogu, da nije samo uloga reprezentacija nego i hrvatski nogomet, za koji su preuzeli odgovornost. Inzistirat ćemo na čistom nogometu kojem svi težimo.

Komentari

komentara

« Povratak