OSTVARILI SU POVIJESTAN USPJEH: Ove dvije reprezentacije su prvi put u nokaut fazi Eura!

FOTO:

Sinoć je završila grupna faza 17. izdanja Europskog prvenstva. Posljednje utakmice odigrane su u skupinama E i F.

S obzirom da je Europsko prvenstvo prošireno još od 2016. godine, nekako je bilo za očekivati da ćemo imati debitante. Na Euru 2016. to su bili Albanija, Island, Wales i Sjeverna Irska. Na Euru 2021. imali smo dva debitanta: Finska i Sjeverna Makedonija. Na ovom aktualnom Euru samo je jedan debitant, a to je Gruzija.

Gruzija je jučer nastavila svoju bajku pa su tako razbili moćni Portugal 2:0. Tom pobjedom ostvarili su plasman u nokaut fazu kao druga najbolja trećeplasirana momčad, ispred njih samo je ostala Nizozemska. U drugom krugu će imati izuzetno težak zadatak jer će igrati protiv moćne Španjolske, koja je prema mnogima najviše pokazala na turniru te je sada praktički glavni favorit za osvajanje Eura.

A lijepe stvari rade i naši susjedi Slovenci. Oni su također pronašli osminu finala preko trećeg mjesta zauzevši četvrtu poziciju među trećeplasiranima. I pred njima je jako težak zadatak jer će igrati protiv Portugala.

Ostaje za vidjeti mogu li Gruzija i Slovenija napraviti korak dalje, ali ionako su već ostvarili fantastičan uspjeh jer su prvi put u nokaut fazi Eura…

Komentari

komentara

« Povratak