OSVAJAČ SVJETSKOG ZLATA IDE U ZATVOR: „Ova presuda je sramotna!“

FOTO:

Svjetskim je medijima danas odjeknula vijest kako je bivši napadač talijanske nogometne reprezentacije i osvajač svjetskog zlata, 2006. godine, osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu.

„Samo“ dvije godine zatvora

Bivši talijanski reprezentativac Vincenzo Iaquinta osuđen je na čak dvije godine zatvora zbog nezakonitog posjedovanja vatrenog oružja. Iaquinta je čak i dobro prošao jer mu je prijetila puno veća kazna zbog optužbi za suradnju s mafijom.

Suđenje je počelo u prosincu 2015. godine, a osim poznatog nogometaša optuženo je još čak 148 osoba. Među optuženima je bio i njegov otac Giuseppe koji je dobio kaznu od čak 19 godina zatvora zbog suradnje s mafijaškom organizacijom ‘Ndrangheta’.

Vicenzo se branio kako su mu pronađeni Smith & Wesson Magnuma 357 i Browinga kalibra 7.65 mm  služili samo za razonodu u streljani. Nakon presude Talijan je kratko komentirao presudu:

„Ova presuda je sramotna. Uništili su moj život premda nisam ništa učinio. Posljednje četiri godine proganjaju me kao psa, a moja djeca pate.“

Nogometni znalci Iaquintu pamte kao člana talijanske reprezentacije koja je 2006. na Svjetskom prvenstvu osvojila zlato. Osim toga, spomenimo i kako je igrao za Juventus, Udinese, Padovu i Cesenu.

LUDO, ALI ISTINITO: FIFA donosi pravu revoluciju za sljedeće Svjetsko prvenstvo!

OVO SU NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠI NA INSTAGRAMU: Dvojicu Hrvata prati skoro 30 milijuna ljudi!

Komentari

komentara

« Povratak