Otac pretučenog Splićanina ispričao stravične detalje

FOTO:

Otac 21-godišnjeg Splićanina koji je brutalno pretučen u subotu navečer kaže da je njegov sin nevin. Riječ je o mladiću na snimci koju je objavila Torcida.

Na snimci više policajaca udara mladića koji bespomoćno leži na tlu. Kako piše Slobodna, mladić je nakon noći u pritvoru pušten na slobodu bez prijave, jer je imao alibi. On je, naime, gotovo do ponoći bio na radnom mjestu u jednom restoranu.

“Da su oni njega stavili u lisičine, priveli na ispitivanje i tako utvrdili zašto se zatekao na tom mjestu, ja bih to prihvatio kao policijsku grešku. Ali mlaćenje palicom po leđima, bez ikakva upozorenja, vezivanje, privođenje, oduzimanje mobitela… Pa šta je to?” kaže otac u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Otac je želio ostati anoniman da ne bi, kako kaže, dodatno naštetio sinu. Kaže da njegov sin radi kao kuhar u restoranu u centru grada. To navode i njegovi kolege iz restorana, koji također nije imenovan. Kolege navode da je mladić napustio radno mjesto nešto prije ponoći. Uskoro je bio pretučen.

“Namlatili ste čovjeka ni kriva ni dužna! Taj policajac koji ga je tukao najmanje dvanaest puta ga je palicom udario po leđima. A je li u ijednom trenutku promislio da je moj sin nevin? Pitam se ima li taj policajac kući djecu, brata, sestru, rodbinu… Bi li tako radio da su njegovi u pitanju? Nisam još uračunljiv, nemojte mi što zamjerit”, kaže otac.

“Dogovor je da se sin ženi ili meni uvijek javi na mobitel kad iza ponoći namjerava negdje ostati. Te noći se nije javljao i mater ga je zvala na mobitel, ja sam zvao, zvoni, ne javlja se… Negdje oko dva sata mobitel mu više nije bio dostupan. Tada smo se jako zabrinuli i ko dvije lude hodali po kući, da bi negdje oko tri sata meni zazvonio mobitel. S druge strane policajac. Pita me jesam li ja taj i taj. Ne znam kako sam tada ostao na nogama”, priča otac. Tada mu je policajac kazao da je njegov sin napao policiju.

Zahvalan je, kaže, ljudima iz restorana koji su poduzeli sve kako bi policiji dokazali da je njegov sin njihov zaposlenik i da nije bio na utakmici. Voditeljica restorana ujutro je ostala šokirana jer obično skupa izađu s posla, a na kameri je zabilježeno točno kad je napustio restoran.

“To je istina, na kameri je zabilježeno da je u ponoć manje 12 minuta napustio restoran”, kaže voditeljica restorana iz Varoša.

O svemu se oglasila i policija. Jedan mladić je pušten jer protiv njega nema dokaza.

“Nakon događaja 21. listopada 2022. godine u Splitu, u službene prostorije dovedeno je šest osoba, uhićeni su i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je pet muškaraca ostvarilo obilježja kaznenog djela napad na službenu osobu iz čl. 315 Kaznenog zakona (maloljetnik, 21-godišnjak, 22-godišnjak, 28-godišnjak, 29-godišnjak). Uz kaznenu prijavu 29-godišnjak, 22-godišnjak i 21-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, dok će protiv maloljetnika i 28-godišnjaka, kaznena prijava biti podnesena nadležnom općinskom državnom odvjetništvu u Splitu redovnim putem. Kriminalističko istraživanje događaja nastavlja se.

U odnosu na muškarca za kojeg nije utvrđeno postojanje sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela, ni prekršaja, isti je odmah nakon što su prestali postojati razlozi za njegovo zadržavanje, odnosno kad smo utvrdili sve činjenice koje su se odnosile na njega, pušten iz službenih prostorija. Obzirom da su nad osobama uporabljena sredstva prisile, svih šest osoba je nakon što su dovedeni u službene prostorije pregledao liječnik i nisu imali teške tjelesne ozljede.

U odnosu na uporabu sredstava prisile, Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima normirana je obveza provođenja postupka opravdanosti koji će u svakom slučaju primjene sredstava biti proveden”, stoji u odgovoru policije Slobodnoj Dalmaciji.

Komentari

komentara

« Povratak