OTKUD IM LOVA? Mundo Deportivo otkrio planove Barcelone za novu sezonu!

FOTO:

Katalonski div Barcelona proživjela je velike promjene u ljetnom prijelaznom roku pa su tako iz kluba otišli Messi i Griezmann, dok zamjene baš i nisu adekvatne.

No, izgleda kako ova kriza ne bi trebala dugo trajati. Naime, Mundo Deportivo u današnjem izdanju donosi planove Barcelone za sljedeću sezonu i čini se kako bi Barca opet mogla biti jaka. Novi predsjednik Joan Laporta radi na smanjivanju budžeta za plaće igrača koji je odlascima Messija i Griezmanna pao sa 100 posto klupskog budžeta na 80 posto.

Plan kluba je da to do sljedećeg ljeta smanji na 65 posto, čime bi Barcelona dobila nešto manevarskog prostora za kupnju igrača. Najveće želje su Dani Olmo i Erling Haland, dok je eventualni transfer Paula Pogbe označen kao “dobra prilika”.

“Barcelona već radi na budućnosti. Osim što smanjuje troškove za plaće, potpisat će dugoročne ugovore s Ansuom Fatijem, Dembeleom i Pedrijem. Glavni cilj je dolazak Danija Olma za kojeg je poslana ponuda ovog ljeta iako je bilo jasno da će se taj posao teško ostvariti. Prepreke postoje da do transfera dođe i na zimu, a najrealnije je da se bivši Barcin igrač vrati sljedećeg ljeta. Erling Haland je san svakoga kluba u Europi, a Paulu Pogbi istječe ugovor sljedećeg ljeta i može doći besplatno”, piše Mundo i nastavlja:

“No, u slučaju ta dva igrača Barca bi naišla na Mina Raiolu, čovjeka poznatog po golemim provizijama. Halandova odštetna klauzula je 90 milijuna eura i već to je veliki problem, a tek onda Raiolina provizija. Dobra vijest je da je Laporta u jako dobrim odnosima s njim i već se kod njega raspitivao za Halanda. Laporta radi na dovođenju novih sponzora i poboljšanju financijske situacije i napravit će sve da Barca sljedeće sezone bude puno jača.”

No, ono što nije jasno u tekstu da otkud Barci novac za tako skupe igrače s obzirom da je klub u minusu više od milijardu eura…

Komentari

komentara

« Povratak