Ova dva kanala prenosit će HNL sljedeće sezone

FOTO:

HNS je danas potpisao ugovor kojim je Hrvatski Telekom postao vlasnik televizijskih, a SuperSport marketinških prava za utakmice u vlasništvu Hrvatskog nogometnog saveza. Ugovori traju od početka natjecateljske godine 2022./23. do kraja natjecateljske godine 2025./26.

Riječ je o najvrjednijem sporazumu za televizijska i marketinška prava u povijesti domaćeg klupskog nogometa. Hrvatski Telekom će tijekom četiri ugovorene godine za televizijska prava uložiti ukupno 36 milijuna eura, dok će SuperSport za marketinška te prava na klađenje uložiti ukupno osam milijuna eura.

HNS je osigurao tako 44 milijuna eura u četiri godine za domaći nogomet. “Dosad smo dobivali 440.000 eura po sezoni, sad ćemo između četiri i pet milijuna”, rekao je Goričin predsjednik Nenad Črnko i tako opisao što ovaj ugovor donosi hrvatskim nogometnim prvoligašima.

Gazda HNS-a Marijan Kustić tvrdi da će se ime lige definirati kroz sljedećih tjedan dana, a uskoro će se na sastanku s prvoligašima definirati hoće li se novac dijeliti proporcionalno po plasmanu, prenose 24sata.

Richard Brešković, direktor marketinga za privatne korisnike HT-a, otkrio je na kojim kanalima će se moći gledati HNL i usput je odgovorio na mnoga važna pitanja korisnika i navijača.

“Svi korisnici HT-a koji danas gledaju HNL, u istim tim paketima nudit ćemo i njima, postojećima, i novim korisnicima utakmice HNL-a. Nikakvih promjena nema. HT će pustiti hrvatski nogomet na novom kanalu, koji je u razvoju i zvat će se MaxSport 1 i 2. Očekuje se da će biti vani tijekom lipnja, prvi prijenos na novom kanalu bit će Superkup, ako ga bude, ako ista momčad ne osvoji prvenstvo i Kup, a nadamo se da neće. Ta je utakmica početkom srpnja.”

Komentari

komentara

« Povratak