OVAJ ČOVJEK OBOŽAVA HRVATSKU: Matjaž Kek poslao fantastičnu poruku Vatrenima uoči Svjetskog prvenstva

FOTO:

Slovenski stručnjak, Matjaž Kek, jako je dobro poznato ime u hrvatskom nogometu. Dotični trener ima legendarni status u Rijeci zbog svega što je napravio s tamošnjim klubom, a pod tim se najviše misli na dvostruku krunu u sezoni 2016/17.

Nakon toga Kek je po drugi put odlučio sjesti na izborničku klupu Slovenije. I tamo je napravio odličan posao, ali sam u Ligi nacija. Naime, sa svojim Slovencima uspio je ostvariti promociju iz Lige C u Ligu B gdje je ove sezone izboren i ostanak nakon remija kod Švedske. U skupini su još bili Srbija i Norveška. No, izostao je rezultat u kvalifikacijama za Euro i Svjetsko prvenstvo s obzirom da neki smatraju kako Slovenci moraju otići na veliko natjecanje.

Kek je u razgovoru za Index.hr praktički potvrdio kako je i dalje izbornik Slovenije: “Naravno da jesam, a to sve što se pisalo bile su obične budalaštine na koje nisam želio ni reagirati. Vjerujte mi, toliko je gluposti bilo rečeno da se nisam imao potrebu ni pravdati. Ugovor sa Slovenskim nogometnim savezom mi traje do 2024., no, kao što i sami znate, i najčvršći ugovor se može pretvoriti u prah ako nema rezultata. Tako da mogu reći da je meni ovaj bod iz Švedske također dobro došao.”.

Hrvatska je prilično suvereno osvojila svoju skupinu i plasirala se na Final Four. Teško se sjetiti kad je reprezentacija Hrvatske s boljom atmosferom otišla na neko veliko natjecanje. Koji su po vama dometi Hrvatske u Kataru?

“Znam da su mnogi govorili svašta loše o Ligi nacija, ali sad tek vidimo da je to fantastično natjecanje. Što je bolje, igrati one bezvezne i dosadne prijateljske utakmice ili natjecati se u ovakvoj konkurenciji? Liga nacija je ove sezone možda najbolje pokazala kakav je trenutačno raspored snaga u europskom nogometu.

Ovih nekoliko utakmica dale su potvrdu prave vrijednosti nekih ekipa, a tu bih prije svega izdvojio Hrvatsku. Ono što najviše fascinira kod Hrvatske je taj kontinuitet, stalna potvrda klase koju Dalić ima. Vi najbolje znate da sve krene u negativu čim se dogodi jedan loš rezultat, kao što je bio onaj u Osijeku protiv Austrije. Takvi rezultati su normalni, samo Hrvatska ima tu blagodat da su oni njoj iznimka.

No i tada sam vidio da unatoč teškom porazu Hrvatska dobiva konture reprezentacije koja zna što hoće i koja zna kako doći do cilja. Već tada sam rekao da se na kraju mrtvi broje. I bio sam u pravu.

Hrvatska ima kvalitetu igre, organizacije i rezultata. Sama činjenica da je 25 tisuća Hrvata došlo u Beč navijati za svoju zemlju najbolje govori što znači Hrvatska u svjetskom nogometu. Teško je reći što će se dogoditi u Kataru, bit će to nikad čudnije prvenstvo, koje će se igrati u uvjetima u kakvim se nikad nije igralo.”

Komentari

komentara

« Povratak