OVAJ NE MOŽE BEZ HRVATSKE: Evo koga je sada spomenuo predsjednik Srbije!

FOTO:

Već nam je poznato da predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, redovito voli spominjati susjednu Hrvatsku. Uglavnom je to vezano za politiku, ali u posljednje vrijeme kao temu razgovora ubacio je i sport.

53-godišnji Beograđanin gostovao je jučer u emisiji Takovska 10 na RTS-u. Jedna od tema bio je sport. Vučiću se spočitava favoriziranje Crvene zvezde, budući da je veliki navijač tog beogradskog kluba:

“Uspio sam i u tome da cijeli narod misli isto što i ja. Ulažemo u njih, a sve ostalo je traženje alibija. Sretan sam zbog uspjeha Zvezde i Partizana, ali oni mjeru traže u međusobnoj pobjedi, a ne u uspjesima izvan toga. To je jedino što neke od njih zanima”, rekao je Vučić.

“Uvijek ću se zalagati za privatizaciju naših klubova. Ljudi to ne vole čuti i ja nemam snage da to izvedem. To je jedina stvar za koju vam unaprijed kažem da ne mogu izvesti nešto zbog općeg licemjerja u našem društvu. Partizan dobiva puno više novca u nogometu od Zvezde… Ovisi kako tumačite, ali sve prihode je država osigurala. Država zamoli privatnike da ulažu, ali uvijek se trudimo isto dijeliti.

“Partizan je kao dobio manje novca… Nije dobio manje. Dobivaju podjednako, Zvezda i Partizan dominiraju u košarci, u regiji. U nogometu je to bio Dinamo, više nije. Nadam se da će se dodatno osnažiti naša liga.”

Inače, nitko sa ovih prostora nije nadmašio četvrtfinale Europske lige gdje je Dinamo došao u sezoni 2020/21, a i ovo je četvrti put da Dinamo ima ‘europsko proljeće’. Primjerice, Zvezda je tek dva puta prezimila od sezone 2018/19, a najbolji rezultat im je osmina finala u sezoni 2021/22.

Za analizu utakmice Napoli – Barcelona kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak