Ovako će izgledati nove kvalifikacije za Ligu prvaka. UEFA uvodi ogromne promjene..

FOTO:

Udruženje Europskih nogometnih klubova danas je predstavljen novi model kvalifikacija za Ligu prvaka, a The Athletic doznaje da će se dva mjesta za plasman u Ligu prvaka dijeliti prema povijesnom uspjehu klubova. To bi bio sportski presedan kakav dosad nije viđen u nogometu, ali je sada već gotovo pa neupitno da će točno tako biti.

Od sezone 2024./2025. Liga prvaka će se igrati po takozvanom Švicarskom modelu. Sudjelovat će 36 ekipa, četiri više od sadašnje 32. Tablica će biti formirana po ligaškom modelu, a svaki klub imat će garantiranih najmanje 10 utakmica, četiri više od dosadašnjih šest.

Od nova četiri mjesta, dva će se dodjeljivati na račun povijesnog uspjeha klubova, ali samo onih koji završe tik do mjesta koja u njihovim prvenstvima vode u Ligu prvaka. Dvije najbolje plasirane momčadi van mjesta koja vode u Ligu prvaka, a koje imaju najbolji europski koeficijent u posljednjih pet godina, imat će direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Jedno mjesto dodijelit će se petoj momčadi lige koja je u tom trenutku najbolja po koeficijentu u Europi, a jedno mjesto bit će određeno kroz kvalifikacije koje će igrati prvaci država među kojima je i Dinamo. Sve ove promjene bit će raspravljene tijekom travnja, a u svibnju bi trebale biti i službeno odobrene.

KAKVA BOMBETINA: DINAMO U SVOJE REDOVE DOVODI HRVATSKOG REPREZENTATIVCA?

Komentari

komentara

« Povratak