OVO ČAK ZVUČI IDEALNO: Evo protiv koga će Hrvatska najvjerojatnije igrati ukoliko prođe skupinu!

FOTO:

Još danas i sutra vidjet ćemo šest susreta drugog kola Europskog prvenstva. A onda će se od nedjelje do srijede odigrati dvoboji trećeg kola pa ćemo dobiti pravu sliku kostura osmine finala.

Dobra vijest za Hrvatsku je sinoćnja pobjeda Španjolske nad Italijom. Unatoč tome što imamo jedan bod u dvije utakmice, Hrvatska i dalje može proći u drugi krug. To će se dogoditi ukoliko u trećem kolu svladamo Italiju, a da u isto vrijeme Albanija ne pobijedi rasterećenu Španjolsku.

Od ranije je poznato kako će drugoplasirani iz naše skupine igrati protiv drugoplasiranog iz skupine A. Zbog neuobičajenog sustava natjecanja gdje iz četiri skupine prolazi i trećeplasirani, a iz dvije ne prolazi, teško je unaprijed znati s kime će se reprezentacije križati u nokaut fazi ako prođu skupinu. Kada iz skupina prolaze po dvije momčadi (kao na Svjetskom prvenstvu) onda je to predviđeno ždrijebom, ali u slučaju Eura u ovoj fazi se moraju koristiti simulacije koje uključuju sve preostale utakmice.

Stranica We Global Football je specijalizirana za razne projekcije i simulacije nogometnih natjecanja. Prema njihovim predviđanjima, Hrvatska teoretski u osmini finala može igrati protiv 11 reprezentacija, ali jedna se ističe kao najvjerojatnija. Ovo su svi mogući suparnici prema postotku vjerojatnosti:

1. Švicarska – 32,16%
2. Njemačka – 7,44%
3. Portugal – 1,28%
4. Slovačka – 0,72%
5. Turska – 0,60%
6. Rumunjska – 0,40%
7. Belgija – 0,24%
8. Škotska – 0,16%
9. Ukrajina – 0,08%
10. Češka ili Gruzija – 0,04%

Dakle, Švicarsku može samo zamijeniti Njemačka ukoliko izgube od Švicarske u trećem kolu…

Komentari

komentara

« Povratak