OVO ĆE BITI SPEKTAKL: Evo protiv koga Hrvatska igra finale europskog prvenstva u vaterpolu!

FOTO:

Hrvatska vaterpolo reprezentacija svladala je Mađarsku 11:8 u polufinalu Europskog prvenstva.

Barakude će tako u utorak protiv Španjolske imati priliku braniti zlato osvojeno prije dvije godine u Splitu. U polufinalu je pobijedila reprezentaciju Mađarske 11:8, dok su Španjolci svladali Italiju 7:4. Finale je na rasporedu u 20:15 u utorak.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Jerko Marinić Kragić s tri gola te Loren Fatović s dva gola, dok je Marko Bijač imao osam obrana. Kod Mađara najefikasniji su bili Adam Nagy i Vendel Vigvari s po tri gola.

Nakon utakmice za kamere HRT-a govorio je izbornik Ivica Tucak: “Strašno sam sretan i ponosan, ali vjerujte mi, i prazan nakon ovako teške utakmice. Nisam nikada sumnjao da mi to možemo i da ova ekipa to može. Ovo je fantastičan rezultat hrvatskog vaterpola i hrvatskog sporta. Ostaje nam pokušati napraviti i taj najteži korak, doći do zlata i obraniti titulu Europskog prvaka u našoj zemlji. Slike ovog veličanstvenog ambijenta će mi se vrtiti cijelog života”.

O reprezentaciji Mađarske izjavio je: “Vidjeli ste koliko je to opasna ekipa. Znao sam da može biti opasno da negdje u podsvijesti imamo da igramo protiv, da budemo iskreni, nekog rezervnog tima Mađarske, ali oni nemaju rezervni tim već su kao nekakva Francuska u rukometu. To je zemlja koja silno ulaže u sport, posebno u vaterpolo. Mene su Mađari impresionirali kako su igrali, ali danas protiv nas nikako nisu mogli do pobjede jer smo stvarno bili odlični. Procurili smo malo u obrani s igračem manje, ali sve skupa gledano ovo je baš bilo lijepo.”

Komentari

komentara

« Povratak