OVO ĆE BITI SPEKTAKL: Šibenik predstavio projekt novog stadiona!

FOTO:

Šibenik je predstavio projekt izgradnje novog i modernog stadiona na Šubićevcu koji bi trebao imat oko 8 tisuća mjesta.

Nakon domaće pobjede protiv Dubrave, koja im je osgurala majstoricu protiv Zrinskog za povratak u HNL, šibenski klub je predstavio idejno rješenje novog stadiona.

“Počeli smo dva, tri mjeseca nakon što smo preuzeli klub, kad je bilo jasno hoćemo li se vratiti u HNL. Ovo je dugoročni projekt. Stadion je na nivou europskog nogometa od 8 tisuća mjesta, da se na njemu mogu igrati europska natjecanja”, započeo je vlasnik Šibenika Željko Karajica.

“Idejno rješenje je usklađeno s GUP-om. Sve ovo što vidite, od ovog trenutka može ići u realizaciju. Ne postoji niti jedan problem”, kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić o projektu.

Stadion bi se trebao koristiti za održavanje koncerata, nogometnih utakmica, ali i utakmica američkog nogometa:

“Obukli smo ga u jednostavnu membranu da taj prostor dugo traje, da izgled ne bude težak za okolinu. Ispred stadiona će biti javni sadržaji. Organizirali smo prostor ispod tribina za gledatelje. Sve je u skladu s UEFA-inim pravilima”, kazala je Vlaić.

Gradonačelnik Burić je otkrio koliko bi trebao iznositi cijena cijelog projekta u sklopu kojeg bi Šibenik trebao dobiti novi stadion i novu sportsku dvoranu:

“Stadion ostaje na Šubićevcu, jer je to identitet grada, navijača i kluba. Svi preduvjeti za ozbiljan projekt su riješeni. Pričali smo o 50 milijuna eura, ali ponavljam, kroz projekt će se riješiti nova sportska dvorana, a kroz ovaj ćemo Šibeniku podariti moderan stadion”.

Projekt bi se trebao financirati kroz suradnju lokalne samouprave, privatnog investitora i Republike Hrvatske. Vremenski rok je pet godina, a vlasnik Šibenika je potvrdio da će ispuniti sve uvjete za HNL licencu:

“Trebat će nam najmanje pet godina da se sve pripremi za izgradnju stadiona, a sama gradnja stadiona bi trajala oko dvije godine. Ispunjavamo sve uvjete za licencu u HNL-u. Moramo popraviti reflektore da zadovolje uvjete televizijskog prijenosa, moramo natkriti 200 mjesta, ali čim se sve sredi na terenu u nedjelju, krećemo s radovima”, zaključio je Karajica.

Gol.hr

Komentari

komentara

« Povratak