OVO ĆE BITI SPEKTAKL: Slaven Bilić preuzima uglednu reprezentaciju!?

FOTO:

Poznati hrvatski trener, koji je ujedno radio kao hrvatski izbornik (2006-2012), Slaven Bilić, više od pola godine vodi saudijski Al-Fateh SC. S ovim klubom niže solidne rezultate, a trenutno se nalaze na sedmom mjestu u prvenstvu.

No, čini se kako bi uskoro mogao preuzeti uglednu reprezentaciju. Naime, irski Mirror donosi kako je 55-godišnji hrvatski stručnjak glavni favorit za preuzimanje reprezentacije Irske!

Spomenuti list navodi kako je, prema njihovim izvorima, Bilić vodeći u utrci da naslijedi Johna O’Sheu, koji je imenovan za privremenog izbornika nakon što je smijenjen Stephen Kenny. Irci navode da bi Bilić mogao preuzeti Republiku Irsku u svibnju, nakon završetka prvenstva Saudijske Arabije, dok bi O’Shea odradio nadolazeće prijateljske utakmice protiv Belgije i Švicarske.

Irski nogometni savez nije u žurbi i mogu pričekati Bilića do kraja saudijske sezone, ističe se u tekstu i dodaje da je 55-godišnji hrvatski stručnjak savršen odabir za reprezentaciju, dovoljno iskusan i dovoljno mlad, i dokazano kvalitetan. Pritom navode kako je hrvatski stručnjak briljantno vodio Vatrene i dva puta pobijedio Englesku u kvalifikacijama za Euro 2008. i time zatvorio Gordom Albionu prolaz na kontinentalnu smotru, što im je zadnje veliko natjecanje koje su propustili.

Također navode i kako je na Euru 2012. pobijedio upravo Republiku Irsku i remizirao s Italijom, kasnijim viceprvacima Europe. Mirror spominje i dobru sezonu koju je Bilić odradio u West Hamu, kao i odličan posao u West Bromwich Albionu, kojeg je odveo u Premier ligu.

Irci već dugo traže veliki rezultat s reprezentacijom, ali rijetko ih možemo vidjeti na velikim natjecanjima. Svjetsko prvenstvo posljednji put su igrali davne 2002. godine, a Europsko pak 2016.

Komentari

komentara

« Povratak