OVO ĆE BITI SPEKTAKL: Split dobiva novi stadion! Evo za koliko gledatelja…

FOTO:

Hajduk će u budućnosti igrati na novom stadionu, koji će se izgraditi na mjestu današnjeg Parka mladeži, stadiona na kojem igra RNK Split.

Trenutak selidbe Hajduka na novi stadion još nije poznat jer je još sve u fazi planiranja. Kako doznajemo, u splitski je GUP ušao stadion koji će imati oko 30 tisuća sjedećih mjesta umjesto ovog današnjeg, koji ima 10 tisuća mjesta.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak još je u lipnju obećao da će poljudski stadion biti obnovljen te da neće imati primjenu samo za sportske događaje, već i za ostale, ponajviše za koncerte. Poljud će nakon obnove imati neznatno smanjen kapacitet zbog standarda kao što su proredi na tribinama, koji se moraju poštovati.

Puljak je rekao da će troškovi obnove Poljuda stajati između 30 i 40 milijuna eura te da će se uređivati i drugi sadržaji oko stadiona prije nego što se krene s gradnjom čitavog novog kompleksa na području Brodarice na kojem se danas nalazi stadion Park mladeži.

Poljud je izgrađen 1979. godine za potrebe Mediteranskih igara u Splitu i od tada, osim nekih sitnica, u njega nije uložen ni euro. Stadion je u derutnom stanju i potrebna mu je hitna obnova koja počinje uskoro.

Stadion na Brodarici samo je jedan od velebnih projekata koji su obećani diljem Hrvatske. Sprema se novi stadion na Kantridi, koji je predstavila Rijeka, a u Zagrebu bi se trebali obnoviti Maksimir i stadion u Kranjčevićevoj.

“Rekonstrukcija Poljuda je prioritet, ali onda smo sjeli i ovako rekli: Hajduk je ambiciozan klub i mi smo grad koji želi takav klub i želimo mu pomoći realizirati ambicije. Za to nam treba moderan stadion, a Poljud to ne može biti ni nakon svih mogućih obnova jer je građen u neko drugo vrijeme.

Splitu trebaju novi stadion, novi stanovi za mlade i kongresni centar. Želja nam je to sve ostvariti odjednom jer ako pitamo građane ‘hoćemo li novi stadion ili nove stanove za mlade’, bilo bi pola – pola.

Tražimo model prema kojemu bi prostor Brodarice bio novi sportsko-stambeno-poslovni kompleks. Radimo na studiji izvodljivosti koja će biti gotova do kraja godine i onda će biti poznatiji konkretniji detalji, svi troškovi i sve ostalo”, rekao je Puljak u lipnju, prenosi Index.hr.

Komentari

komentara

« Povratak