OVO ĆE ODJEKNUTI: Tomislav Stipić odlično bocnuo Srbiju zbog novog posrtaja…

FOTO:

Započela je nokaut-faza Svjetskog prvenstva u Kataru, a prvi putnik u četvrtfinale je reprezentacija Nizozemske koja je s 3:1 bila bolja od Amerikanaca. Nogometna javnost diljem svijeta i dalje komentira napetu grupnu fazu, a bivši trener Slaven Belupa i stručni komentator HRT-a Tomislav Stipić kao najveće razočaranje istaknuo je Srbiju:

“Prije svega, nogomet nas uči, nekad polako, ali nas uči i daje nam nove trendove. Ili mi je ili najveće razočarenje ili sramota to s našim susjedima, Srbijom. Cjelokupna ta slika, ta prezentacija nas odvraća od idealne slike, od nogometa, odbija nas to ponašanje na terenu i uz teren.

To mi je neka vrsta razočaranja. Malo sam se udubio u povijesti i vidio da je 1974. bilo nešto s kopačkama, 1990. alkohol, 2006. tučnjava, 2022. navodno žene… Nogomet nas uči, ali njih malo sporije i nekako mi ostaju magnet za neke stvari gdje oni gube fokus, a ne stave prioritet na rezultat i zajedništvo.”

Hrvatska u ponedjeljak, 5. prosinca, igra utakmicu osmine finala protiv Japana, a Stipić izabranike Zlatka Dalića vidi kao favorite: “Japan kad se brani, pobjeđuje, kao protiv Njemačke i Španjolske. Kad su napadali, kao protiv Kostarike, su izgubili.

Hrvatska je favorit jer ćemo igrati u uskom prostoru, a imamo igrače koji se dobro snalaze u takvom prostoru. Imamo i napadača u Marku Livaji koji se snalazi u tome. Vidim nas daleko iznad reprezentacije Japana.”

Komentari

komentara

« Povratak