OVO IDE NA SUD: Uefa odlučila da Švicarci ostaju u najjačoj Ligi nacija, a Ukrajinci ispadaju

FOTO:

Disciplinska komisija UEFA-e je utakmicu posljednjeg kola Lige nacija između Švicarske i Ukrajine, koja je odgođena zbog zaraze koronavirusom u ukrajinskim redovima, pobjedom švicarske vrste 3:0. (HINA)

Nakon ove odluke Švicarska ostaje u elitnoj ligi A, a Ukrajina prelazi u ligu B. Obje reprezentacije osvojile su po šest bodova u četvrtoj skupini pa je o plasmanu na ljestvici odlučivao ishod njihovih međusobnih utakmica. U prvom susretu u Lavovu Ukrajina je pobijedila 2:1, a kako je druga utakmica registrirana 3:0, Švicarci su ostali u elitnom razredu.

Susret posljednjeg, 6. kola skupine 4 trebao se igrati u Luzernu, no utakmica je odgođena jer su lokalne zdravstvene vlasti cijelu gostujuću delegaciju smjestile u samoizolaciju zbog velikog broja zaraženih koronavirusom.

Treba naglasiti kako su i Uefa i Ukrajinski te Švicarski nogometni savez bili spremni odigrati susret, no zabrana lokalnih zdravstvenih vlasti je to onemogućila. Ukrajinski nogometni savez može se žaliti Sportskom arbitražnom sudu.

Prvo mjesto i plasman na završni turnir iz ove skupine izborila je Španjolska. Pored Ukrajine iz Lige A ispali su Švedska, Island i Bosna i Hercegovina, a novi članovi elitnog razreda u kojem je i Hrvatska su Austrija, Češka, Mađarska i Wales.

Komentari

komentara

« Povratak