OVO JE BILO BRZO: Evo gdje ide nezadovoljni Robbie Burton!

FOTO:

Još ranije danas pisalo se kako je Robbie Burton nezadovoljan statusom u Dinamu te kako želi otići na posudbu, ali opcija u HNL nije realna.

No, izgleda kako ipak postoji veliki interes na Otoku što je konačno i želja mladog Velšanina. Kako doznaje Germanijak.hr interes su pokazala dva kluba. Riječ je Blackburnu i Swansea. Oba kluba nastupaju u engleskom Championshipu i Burton načelno nema protiv odlaska u bilo koji od njih. Samo da se vrati na Otok.

Odmah po dolasku u Maksimir, oko Burtona se stvorila mala kontroverza. Njemu je bilo obećano da će biti dio prvi momčadi, ali to nitko nije rekao tadašnjem treneru Nenadu Bjelici. Dok stvar nije bila ispeglana, Burton je prve treninge odradio u B momčadi pa se onda priključio seniorima.

Isto tako, tadašnjem treneru Dinama predstavljen je kao “box to box” igrač. Međutim, Burton je klasični veznjak koji može igrati u oba pravca, ali nikako nije “box to box” kao primjerice kapetan Ademi. I to se odmah vidjelo na prvim treninzima.

No, Burton je svakako dobio svoju šansu, i to više nego mnogi drugi koji su pokucali na vrata prve momčadi Dinama. U godinu dana je 13 puta nastupio u HNL-u, ima 6 nastupa u 2 HNL te dva nastupa u Europa ligi. Oba protiv Wolfsbergera kada je ušao u 90. minuti zamijenivši Gavranovića i Ademija.

Komentari

komentara

« Povratak