OVO JE BILO NISKO: Navijači Šibenika brutalno spustili Livaji…

FOTO:

Napadač splitskog Hajduka, Marko Livaja, opet je pokazao zašto je kontroverzan tip. Čak i u finalu Kupa na Rujevici protiv Šibenika nije mogao bez provokacije.

Hajduk je došao do novog trofeja i tako spasio sezonu. Štoviše, već dugih 18 godina nije se dogodilo da Hajduk spoji dvije sezone u kojima osvaja dva trofeja. Međutim, jučer je ipak došlo do nepotrebne kontroverze, upravo zahvaljujući Livaji.

Naime, napadač Hajduka prvo je provocirao Šibenčane nakon što je zabio u sudačkoj nadoknadi iz penala za konačnih 2:0. Podigao je dva prsta prema navijačima Šibenika dok je slavio pogodak, a to je itekako naljutilo Funcute.

No, to nije sve. Nakon utakmice poveo je pjesmu u kojoj je vrijeđao Šibenčane. Najbolji igrač Hajduka s megafonom u rukama je poveo na stadionu u Rijeci pjesmu koju je Torcida smislila posebno za navijače Šibenika. “Freze, traktori i seoski putevi, pičke šibenske, pič*e šibenske, dobit ćete batine”, odjekivalo je Rujevicom.

Nije dugo trebalo za odgovor Funcuta, navijača Šibenika, koji su se javili obrazloženjem:

“Turbulentna sezona ide kraju. Po rezultatima našeg kluba, mimo kratkotrajnih bljeskova, za zaborav. Ako zanemarimo plasman u finale Kupa, sve ostalo je bilo loše, od igračkog segmenta do onih segmenata koji djeluju van terena.

Ono što nas kao skupinu okupljenu da podržava šibenski sport zanima je to da naš HNK Šibenik čini se napokon ima vlasnika kojemu je u cilju boljitak kluba, pa i po cijenu ispadanja i totalnog remonta jer ono što su ostavile prošle vlasti našem klubu ne bi ostavio ni najgori neprijatelj.

Detalje znamo, mi ih ne dijelimo u javnost, a ako klub odluči istupiti o svim nedjelima igrača, menadžera i sličnih mi ćemo to dočekati sa zadovoljstvom i činjenicom da napokon idemo dalje bez repova. Koliko čujemo, ispadanje ne obeshrabruje trenutno vodstvo kluba, a mi i dalje stojimo uz ovaj klub pa taman da završi u županijskoj ligi.

Druga stvar koja nas ipak čini ponosima u ovoj sezoni je spektakularna proslava našeg rođendana koja će se prepričavati generacijama, a u kojoj smo uključili i staro i mlado. Taj datum, našeg 40. rođendana je jednom za sva vremena pokazao za kog diše ovaj naš grad, a to je narančasto i crno. I na kraju krajeva dolazimo do jučer, najmasovnije naše gostovanje.

Pohodili smo to finale s nikad manjim nadanjima, a nikad većom željom da pokažemo za koga nam srce kuca. Dok bi neki u situaciji kad klub tone od njega digli ruke, mi ga nismo napustili jer nam u krvi dišpet pliva. Neki nas ne vole? Nije nas briga, neka se i dalje ne mire s činjenicom da u srcu Dalmacije kuca, a kucat će i jače, narančasto-crno srce.

Ostatak države nas poštuje, a ako nas određene grupacije toliko mrze i spominju znači da nešto i vrijedimo. Poštovanje smo zaslužili voleći svoje klubove i svoj grad, a nikako one tuđe.

Što se tiče pjevačkih sposobnosti određene ikone moralnih vertikala poručujemo mu kako smo mi za njega najveća gospoda, a ako je toliko zainteresiran za freze i traktore nudimo se da mu dobrovoljno pokrijemo trošak polaganja vozačke dozvole.

Na kraju se osvrćemo i na našu košarkašku ekipu koja gura naprijed i dobro je konsolidirana nakon par loših godina. Ni vas kao ni nogomet nikad nećemo napustiti već ćemo biti u prvom redu u obrani vaših imena i boja. Sretno u novoj sezoni, a mi ćemo biti na istom mjestu u dvorani. Podršku dajemo i svim ostali sportovima i ljudima koji vole ovaj grad.

Još je jedna utakmica ostala do kraja, protivnik i mjesto bezvrijedno je spomena, kao i uvijek tu smo za Šibenik, naš grad, naše ljude i naše boje. Nemojte nikad ni pomisliti da ćemo odustati, idemo još jače zajedno kao i jučer. PRODAT SE NIKAD NEĆEMO, MI SMO ŠIBENIK!”

Komentari

komentara

« Povratak