OVO JE BOLNO: Bivši njemački nogometaš žestoko kritizirao Niku Kovača!

FOTO:

Niko Kovač i njegov Wolfsburg prolaze kroz pravu krizu ove sezone s obzirom da su posljednji put slavili 16. prosinca. Dakle, ove godine su još uvijek bez pobjede!

Nakon te pobjede nad Darmstadta, ‘Vukovi’ su upisali čak šest remija i četiri poraza. A novi šamar bivšem hrvatskom izborniku odlučio je uputiti poznati bivši njemački nogometaš koji se zove Max Kruse.

Naime, on je doslovce potjeran iz Wolfsburga od strane Nike Kovača, a ovaj mu to nije zaboravio. Kruse je sada u podcastu s austrijskim veznjakom Martinom Harnikom govorio o bivšim trenerima. Kruse se dotaknuo upravo Kovača, bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije te nekadašnjeg trenera Eintracht Frankfurta, Bayerna, Monaca i trenutno Wolfsburga.

“Karakterno je Niko Kovač apsolutna katastrofa. On ima poseban način vođenja momčadi, od početka želi pokazati da je glavni. U svim klubovima u kojima je bio trener relativno je brzo slomio glavnog igrača. Kapetana Wissama Ben Yeddera u Monacu, Alexa Meiera u Eintracht Frankfurtu, Thomasa Müllera u Bayernu. I onda mene u Wolfsburgu

Sve su to samouvjereni i vrhunski igrači. Pitam se, zašto to radi? Je li toliko sebičan, nezadovoljan samim sobom ili nesiguran? U klubu želi pokazati da je on gazda i da se nitko s njim ne smije petljati”, rekao je Kruse o Kovaču.

Kovač je preuzeo Wolfsburg u ljeto 2022. godine. “Na dan kad je Niko Kovač potpisao, rekao sam svom agentu da kontaktira Marcela Schäfera (tadašnjeg sportskog direktora Wolfsburga, op. a.) kako bismo pronašli rješenje”, tvrdi Kruse.

“Za moje standarde, bio sam stvarno dobro pripremljen. Beskrajno sam trčao i vratio se u Wolfsburg u stvarno dobrom stanju. Tjedan dana prije kraja prijelaznog roka, Kovač me pozvao i rekao: ‘Max, ne doprinosiš momčadi, kod mene nećeš igrati.’ Pomislio sam: ‘Koliko je asocijalan potez?'” dodao je Kruse.

Kruse tvrdi da je s Renatom Steffenom, Yannickom Gerhardtom i Lucom Waldschmidtom činio četvorku kojoj se Kovač nije svidio. “Izvan treninga, kada bismo bili skupa, govorili smo da Kovač nema pojma, pitali se kada će otići i tako dalje”, izjavio je Kruse, koji je nedavno kritizirao i bivšeg njemačkog izbornika Joachima Löwa

Od spomenutih igrača, Gerhardt je i danas član Wolfsburga, a ove sezone je upisao 22 nastupa, odnosno 1395 minuta na terenu.

Za analizu utakmice Darmstadt – Bayern kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak