OVO JE ČETVORKA KOJA BI MOGLA NAPUSTITI POLJUD: Hajduk bi na njima mogao zaraditi i do 10 milijuna eura!

FOTO:

Sredina je svibnja, a Hajduk još uvijek ima šanse osvojiti dvostruku titulu. Za osvajanje naslova prvaka Hrvatske treba čudo u Šibeniku, a onda i svladati Dinamo usred Zagreba. S druge pak strane velike šanse su za osvajanjem Kupa jer pred svojim navijačima igraju finale protiv Rijeke.

No, što će biti sljedeće sezone? Hajduk u sljedeću sezonu ulazi s ciljem da osvoji prvenstvo. U proteklih 18 mjeseci Jakobušić je sve poteze vukao isključivo u tom smjeru – biti spreman u trećoj godini mandata uzeti naslov.

Stoga će biti zanimljivo vidjeti koga će sve Hajduk na ljeto biti spreman prodati kako bi osigurao novac koji mu je nužan za normalno funkcioniranje. Znate već da je Hajduk prošlu godinu završio s minusom od 28 milijuna kuna, godinu ranije s minusom od 21 milijun, pa se mnogi već pitaju kako Hajduk uopće uspijeva normalno funkcionirati? No, koliko god Jakobušić bio sposoban pokrpati sve te minuse te redovno isplaćivati plaće, na ljeto će mu trebati nekoliko unosnih transfera.

Stipe Biuk (19) uvijek je na prvom mjestu kad se priča o iznosima koji bi trebali bitno popraviti stanje u poljudskoj blagajni. Nikoličius je ljetos javno priznao da je Hajduk odbio ponudu ze Biuka tešku 10 milijuna eura. Nažalost, mladi krilni napadač nije sezonu odigrao na željenoj razini, proljetni dio sezone praktički je proveo na klupi, zabio je tek jedan gol (uz tri asistencije), pa mu je sve srušilo vrijednost na tržištu. Biuk je usprkos lošijoj sezoni i dalje vrlo tražen, struka u Europi svjesna je Biukove mladosti, kao i činjenice da je Hajdukov prioritet bila borba za vrh, a ne razvijanje mladića koji je dokazao kvalitetu, ali svejedno mora proći fazu odrastanja. A za to odrastanje Hajduk nije imao vremena. Uglavnom, Biukova cijena kreće se između pet i sedam milijuna eura.

Emir Sahiti (23) važan je igrač Hajduka, Dambrauskas ga iznimno cijeni jer ima kvalitetu, jer je veliki borac, a može pokriti obje krilne pozicije, plus što zna odigrati i u veznom redu. Sahiti je usprkos dosta problema s ozljedama zabio i vrijednih sedam golova uz četiri asistencije. I za njega vlada veliki interes, posebno zato što mu je cijena još uvijek pristojna, pa se potencijalni kupci nadaju da će ga moći dovesti za tri do četiri milijuna eura.

Kako su Marko Livaja i Nikola Kalinić temelj na kojem počiva današnji Hajduk, jasno je da će na ljeto višak biti pričuvni centarfori Jan Mlakar (23) ili Marin Ljubičić (20). Mlakar je zimus bio na izlaznim vratima, imao je ponudu iz Serie B tešku dva milijuna eura, ali je Hajduk spustio rampu. Na ljeto je neće spustiti, osim ako se ne odluči za prodaju Marina Ljubičića, čija mladost i energija, te veliki centarforski potencijal, mame dosta klubova. Ljubičićev slučaj dosta je sličan Biukovom, da se ne ponavljamo o razlozima zbog kojih je ovaj mladić izgubio minutažu.

Sportske novosti

Komentari

komentara

« Povratak