OVO JE FANTASTIČNO: Hrvatski trener postaje trener Šahtar Donjecka!

FOTO:

Ukrajinski mediji danas su lansirali kako će Hrvat postati trener velikog Šahtar Donjecka! U pitanju je Igor Jovičević.

Vijest je lansirao novinara Romana Bebekh. Hrvatski stručnjak tako bi na klupi slavnog ukrajinskog kluba, koji je u sezoni 2008./2009. osvojio tadašnji Kup UEFA, trebao naslijediti Talijana Roberta De Zerbija koji odlazi zbog rata u Ukrajini.

Navedeno bi značilo da će Jovićević otići iz Dnjipra-1, drugog ukrajinskog kluba koji vodi od rujna 2020. godine. Ranije u karijeri je pak bio trener zagrebačkog Dinama, njegove juniorske i druge momčadi, kao i slovenskog Celja te ukrajinskog Karpatija.

“Napravili smo sve što smo mogli da naši stranci, predvođeni trenerom Igorom Jovićevićem, napuste Ukrajinu. Na teritoriju Europske unije osnovali smo stožer za pomoć Ukrajini, a posebnu ulogu je imao Jovićević. On je, zajedno s ostalim strancima iz kluba i uz pomoć Dinamo Zagreba, pokrenuo lanac pomoći klubu, gradu Dnjipru i vojsci Ukrajine”, izjavio je u ožujku predsjednik Dnjipra-1 Jurij Bereza.

Inače, Šahtar se već nalazi u grupnoj fazi Lige prvaka za novu sezonu. Također se zna da će tijekom ždrijeba biti u trećoj jakosnoj skupini.

Komentari

komentara

« Povratak