OVO JE IZGLEDA KRAJ: Nenad Bjelica odlazi iz Osijeka, a evo tko će biti novi trener!

FOTO:

Osijek i Nenad Bjelica će prema svemu sudeći prekinuti svoju suradnju nakon nešto manje od dvije godine, prenose Sportske novosti.

Očito da je puklo između glavnog trenera i kluba u petom mjesecu kada je Nenad Bjelica javno prozvao Osijek. To se očito prenijelo u novu sezonu pa je stiglo sramotno ispadanje od Kazahstanaca uz jako loš ulazak u prvenstvo. Nakon pet odigranih kola Osijek se nalazi na katastrofalnom sedmom mjestu sa svega pet bodova. Jučer su na domaćem terenu kiksali protiv Varaždina odigravši 2:2, ali barem je ekipa postigla gol nakon dugo vremena.

A danas će Nenad Bjelica i Mađari sjesti za stol kako bi se pronašao pravilan način za rastanak. Sinoć se na tribinama Gradskog vrta pričalo da je Bjelica spreman otići bez kune naknade, ali traži da pripadnici njegovog stožera dobiju iznos koji im slovom ugovora pripada, odnosno da budu isplaćeni o kraja. Premda su nas mnogu uvjeravali da Bjeličin dosta brojan stožer zarađuje skoro koliko i Bjelica, to ipak nije istina. Navodno je riječ o ukupnom iznosu koji se kreće oko 50-tak tisuća eura mjesečno, što bi značilo da im Osijek mora izbrojiti 500-tinjak tisuća eura do kraja ugovora. Što bi trebao biti prihvatljiv iznos za klub.

Kako je Bjelica u Osijeku doslovno bio 90 posto kluba – trener, sportski direktor koji je bio glavni za sva sportska pitanja u klubu, od prve, preko B momčadi, do omladinskog pogona – jasno je da će iza njega ostati velika rupa, koju će klub morati što je moguće prije popuniti.

Najlogičnije je da ulogu trenera na neko vrijeme preuzme Ivica Kulešević, koji je i bio trener prije dolaska Bjelice, a i dalje je zaposlenik kluba. Sportskog direktora imaju vremena tražiti, jer dolazaka novih igrača u klub sigurno neće biti do kraja prijelaznog roka – svlačionica i ovako ima 10-tak igrača više nego što su trenutačne potrebe momčadi – a za eventualne izlazne transfere već se netko tehnički pobrinuti, jer ionako su menadžeri igrača ti koji najčešće donose ponude klubova. Napokon, neće Osijek propasti ako do konca kolovoza ne uspije nikoga prodati. Mađari će i tu “rupu” već nekako riješiti.

Direktora Vladu Čohara potom čeka traženje novog trenera…..

Komentari

komentara

« Povratak