OVO JE KOMEDIJA: Legenda SAD-a predložila nova nogometna pravila pa dobio ismijavanje cijelog svijeta..

FOTO:

Već nekoliko godina slušamo razne priče kako bi nogomet mogao postati atraktivniji ukoliko dođe do uvođenja novih pravila.

Jedan od onih koji se zalaže za tako nešto je ikona SAD-a. Naime, bivši nogometni reprezentativac SAD-a Alexi Lalas na svom je Twitteru podijelio prijedloge promjena nogometnih pravila koje bi možda poboljšale cijeli sport. Lalas je naveo neke od promjena koje se gotovo sigurno nikad neće dogoditi. Prvi prijedlog je da se povećaju golovi.

Drugi i vjerojatno najradikalniji prijedlog je da se uvede pravilo da golovi izvan kaznenog prostora vrijede za dva, po uzoru na tricu u košarci. Također, predložio je da igrači mogu birati hoće li aut izvoditi rukom ili nogom, da se igrači za prekršaje kažnjavaju odlaskom u “penalty box” te da zaleđe vrijedi samo u zadnjih 35 metara terena.

Komentari na ove njegove prijedloge su redom negativni. Uglavnom mu ljudi poručuju da se ostavi mijenjanja nogometa te da je sport dobar takav kakav je. Inače, Alexi Lalas je upisao 96 nastupa za reprezentaciju SAD-a. Zabio je i devet golova iako je igrao stopera. Najpoznatiji je po nastupu na Svjetskom prvenstvu 1994., a danas radi kao analitičar FOX Sportsa.

Komentari

komentara

« Povratak