OVO JE KOMEDIJA: Poznati američki portal predviđa Hrvatskoj pravu katastrofu na Svjetskom prvenstvu

FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija za manje od mjesec dana nastupit će na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Kataru.

Hrvatska će biti u skupini s Marokom, Kanadom i Belgijom. Naveliko se već prognoziraju ishodi grupne faze, pa i cijelog prvenstva. Yahoo Sports objavio je svoju veliku analizu te prognoze za grupnu fazu natjecanja.

Poznati američki sportski medij prognozirao je da će Hrvatska završiti na posljednjem mjestu u skupini. Po njima bi Belgija trebala biti prva sa šest bodova. Kanada bi trebala proći kao druga sa četiri boda, a Maroko biti treći s istim brojem bodova. Hrvatska bi, iako je drugi nositelj skupine, po njima mogla ostati posljednja s tri boda i tek jednom pobjedom.

“Belgija nema više stabilan status među elitnim momčadima. Zlatna generacija Hrvatske je ostarila. Nijedna od tih reprezentacija neće proći lako kroz ovu grupu. Obje reprezentacije su ranjive”, stoji u članku.

“Ali su neosporno talentiranije momčadi u skupini. De Bruyne je na svoj dobar dan najbolji igrač na svijetu i sam može donijeti Belgiji sedam ili devet bodova. Jedino kako se može prognozirati ishod je – kaos. Čisti, nepredvidivi kaos”, stoji u članku Yahoo Sportsa.

Hrvatska svoju prvu utakmicu igra protiv Maroka 23. studenog, a Yahoo Sports predviđa joj poraz na otvaranju. Po njima bi momčad Zlatka Dalića jedinu pobjedu u skupini trebala ostvariti protiv Kanade u drugom kolu, i ona bi trebala biti 1:0.

Na kraju, sve bi nade Hrvatskoj u drugi krug trebala ugasiti Belgija, koja bi, prema predviđanju Amerikanaca, trebala pobijediti 2:1. Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. studenog, a završit će 18. prosinca.

Komentari

komentara

« Povratak