OVO JE KOMEDIJA: Sjećate li se igranja rukom Nejašmića protiv Hajduka? Komisija smatra da ga nije bilo

FOTO:

Prvi put od početka nastavka sezone SuperSport HNL-a Komisija nogometnih sudaca na čelu s predsjednikom Brunom Marićem je objavila sudačke analize zaostalih utakmica četvrtog kola te 21. i 22. kola prvenstva.

Njihove zaključke u cijelosti je prenio Index, a posebno se ističe da Komisija smatra da je u dvoboju 21. kola između Osijeka i Hajduka domaćin oštećen jer sudac Igor Pajač nije trebao poništiti gol Ramona Miereza u prvom poluvremenu.

Podsjetimo, Osijek i Hajduk su prije 11 dana na Opus Areni odigrali remi 1:1. Pogotke su zabili Filip Uremović u 57. minuti i Ramon Mierez u 72. minuti. Prema Komisiji, Osijek je oštećen u 34. minuti utakmice kada je Ramon Mierez postigao gol za vodstvo. Pogotku je prethodio duel Darka Nejašmića i Laszla Kleinheislera, u kojem je igrač Osijeka očito igrao rukom, ali Komisija smatra da ta situacija nije kažnjiva te da je sudac Igor Pajač pogriješio što je poništio gol domaćina nakon intervencije VAR sobe.

“Incident u kojem je igrač Osijeka rukom ostvario kontakt s loptom nije prekršaj “kažnjive igre rukom”. Uz razmatranja PNI-e da je ruka u analiziranom incidentu jasno potporna, da lopta prema ruci dolazi neočekivano upućena od suparnika s minimalne distance, da igrač nije mogao izbjeći kontakt s loptom, te da je igrač Osijeka ostvario kontakt s loptom u potpuno prirodnoj kretnji ustajanja s podloge, KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neopravdanom, a interpretaciju suca utakmice tijekom pregleda OFR snimka neispravnom”, pojašnjenje je Komisije nogometnih sudaca.

Komentari

komentara

« Povratak