OVO JE KOMEDIJA: Umjetna inteligencija složila je najbolje momčadi Dinama i Hajduka!

FOTO:

Platforma ChatGPT, na kojoj umjetnu inteligenciju možete pitati što god vam padne na pamet, sve je popularnija u svijetu. Platforma koju je razvila tvrtka OpenAI omogućava chat s umjetnom inteligencijom koja na trenutke odgovara kao da pričate sa stvarnim bićem.

Puno je onih koji su vrlo skeptični oko takvih servisa i čak ih u ovako ranoj fazi razvoja prozivaju pogubnim za čovječanstvo. No, dok ChatGPT ne postane stvarna prijetnja opstanku civilizacije, može biti vrlo zabavan, pa čak i kad je nogomet u pitanju. “Složi mi najbolju postavu Dinama u povijesti” i “Složi mi najbolju momčad Hajduka u povijesti” bila su dva kratka zahtjeva koja su iz Index.hr poslali aplikaciji, a odgovor je stigao u nekoliko sekundi. I bio je urnebesan.

Iako u sekundi raspolaže s oko 175 milijardi informacija i podataka, ChatGPT pokazao je elementarno neznanje kad su dva najveća hrvatska kluba u pitanju. Tako je na gol Dinama stavio Vladimira Bearu, legendarnoga golmana Hajduka i Crvene zvezde, koji za Dinamo nije odigrao nijednu utakmicu.

Na lijevom beku je Zvonimir Boban. Upozorili smo platformu da Boban nije lijevi bek, na što nam se ChatGPT ispričao i predložio Davora Šukera za tu poziciju. Kad smo mu rekli da ni Šuker, nažalost, nije lijevi bok, ponovno se ispričao i ljubazno predložio Zorana Mamića, nakon čega smo odustali od ispravaka.

Stoperski par čine Ivica Horvat i Snješko Cerin, jedan od najvećih Dinamovih napadača svih vremena, a na desnom beku je Dario Šimić. Vezna linija je potpuno respektabilna s Bišćanom i Modrićem te Prosinečkim ispred njih. Lijevo krilo je Ivica Olić, špica Eduardo, dok je na desnom krilu tragično stradali Dinamov branič Mladen Ramljak.

Još luđa je postava Hajduka. Na golu je Frane Matošić, legendarni napadač koji je za Hajduk u 739 utakmica zabio 729 golova. Na bekovima su Zoran Vulić i lijevo krilo Ivica Šurjak, jedan stoper je Igor Tudor, a drugi je iz nepoznatih razloga srpski režiser Boris Miljković, kojeg je ChatGPT opisao kao “legendu kluba i jednog od najboljih stopera u povijesti Hajduka”.

U veznoj liniji našao se Luka Modrić koji, jasno, za Hajduk nije odigrao ni minute, a društvo mu pravi Alen Bokšić, dok ispred njih dvojice igra Baka Slišković. Na desnom krilu je dugogodišnji Hajdukov branič Dragan Holcer, na lijevom je ispravno Bernard Vukas, kao i Slaviša Žungul u napadu.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak