OVO JE NESTVARNI PAKAO: Evo kako izgledaju dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo!

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija je pobjedom nad Rusijom izbjegla dodatne kvalifikacije koje su nevjerojatno zakomplicirane u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Vatreni tako idu direktno na Svjetsko prvenstvo u Katar, a u pakao dodatnih kvalifikacija ide Rusija. Večeras su odigrane preostane kvalifikacijske utakmice u Europi te smo doznali kako Nizozemska ide direktno iz skupine G u Katar dok će Turska u baraž. A i poznati su sada svi sudionici dodatnih kvalifikacija koji će se boriti za preostala tri mjesta.

Među nositeljima nalaze se: Portugal, Škotska, Italija, Rusija, Švedska i Wales. Među nenositeljima su: Turska, Poljska, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Austrija i Češka Republika. Ždrijeb dodatnih kvalifikacija održat će se 26. studenog. Dakle, za točno deset dana u Zurichu, Švicarskoj.

Na poznatoj ‘Wikipediji’ već je postavljen plan kako će izgledati dodatne kvalifikacije. Krajem ožujka će se odigrati po tri mini turnira. Na svakom turniru se kreće u polufinalu gdje će se sresti nositelji protiv nenositelja. Potom će se pobjednici iz polufinala sresti u finalu gdje će se boriti u 90 minuta za odlazak u Katar.

Dakle, nekim ludom plesom kuglica moguće je da na jednom turniru dobijemo finale između Portugala i Italije! Evo recimo primjera, neka se na prvom turniru u polufinalu nađu Portugal i Češka te Italija i Poljska. Portugal i Italija su očiti favoriti na papiru pa bi bilo za očekivati da se nađu u finalu gdje bi dobili epski okršaj. Možete li zamisliti da Ronaldo ostane bez Svjetskog prvenstva ili da aktualni europski prvaci drugi put zaredom propuste Svjetsko prvenstvo? Ludo, zar ne?

Dvoboji dodatnih kvalifikacija održat će se 24. i 25. ožujka, a finala su na rasporedu 28. i 29. ožujka.

STIŽU REAKCIJE IZ SUSJEDSTVA: SRBI OD UEFA-E TRAŽE OŠTRU KAZNU ZA HRVATSKU!

Komentari

komentara

« Povratak