PRAVI SHOW: Evo zašto je Poljska u osmini finala SP-a, a Meksiko ne!

FOTO: HINA

Danas su odigrane utakmice trećeg kola u skupinama C i D. U osminu finala Svjetskog prvenstva plasirali su se Francuska, Australija, Argentina i Poljska.

U skupini C Australija je pomalo senzacionalno svladala Dansku s 1:0, a tom pobjedom su potvrdili drugo mjesto. Tunis je također senzacionalno svladao Francusku iako je Didier Deschamps na teren poslao rezervnu postavu. Pred kraj utakmice je ipak ubacio glavne zvijezde, ali to nije urodilo plodom.

A u skupini D prava ludnica. Argentina je ipak svladala Poljsku, i to 2:0. No, na kraju ipak zajedno u nokaut fazu idu Argentina i Poljska. Zašto? Prvi razlog trebao je biti Fair-Play i činjenica da je Poljska imala manje žutih kartona od Meksika koji je svladao Saudijsku Arabiju 2:1. No, na kraju se ipak gledala gol razlika.

Meksikanci su debelo u sudačkoj nadoknadi primili kobni gol iako su tražili treći s kojim bi prošli dalje. Na kraju Poljaci imaju gol razliku 2:2, dok Meksiko ima 2:3.

Tako se nije ponovilo kobno pravilo žutih kartona koje je odvelo Japan u osminu finala Svjetskog prvenstva 2018. godine, a Senegal je otišao kući…

Komentari

komentara

« Povratak