OVO JE PREKRASNO: Ovako bi izgledao novi Camp Nou od 900 milijuna eura!

FOTO:

Barcelonin predsjednik Joan Laporta s Upravom kluba predložio je da klub krene u projekt Espai Barca vrijedan milijardu i pol eura.

Katalonski div je prošlu sezonu završio s minusom od 451 milijun eura, što ukupan minus kluba povećava na 1.35 milijardi eura. Iako je klub u ogromnom minusu, najavljena su njegova golema ulaganja, koja bi dugoročno trebala Barceloni donijeti zaradu. Klub od skupštine traži odobrenje za traženje kredita od milijardu i pol eura za izgradnju novog sportsko-poslovnog kompleksa.

Barcelona godinama planira graditi kompleks i potpuno rekonstruirati Camp Nou. Inicijalni projekt stajao je 600 milijuna eura i trebao je biti gotov ove godine, no troškovi su se u međuvremenu popeli na čak milijardu i pol eura. Samo rekonstrukcija stadiona stajat će oko 900 milijuna eura, a ostatak novca potrošit će se na novu dvoranu, kapaciteta 12.500 gledatelja, novi stadion za omladinsku školu te popratnu infrastrukturu.

Camp Nou bi nakon rekonstrukcije trebao primati 105 tisuća gledatelja, oko šest tisuća više nego sad. Svaki gledatelj bi trebao dobiti više prostora i udobnosti, a planirana je i rekonstrukcija VIP prostora i semafora.

Ako skupština odobri taj plan, Barcelona će u izgradnju krenuti sljedećeg ljeta, a planirano je da radovi završi do 2025. godine. U međuvremenu bi Barcelona igrala na pomoćnom terenu Johan Cruyff (prima šest tisuća gledatelja) ili na olimpijskom Montjuicu, koji prima 56 tisuća gledatelja, prenosi index.hr.

ŠUŠKA SE ŠUŠKA: EVO TKO BI TREBAO NASLIJEDITI DALIĆA NA IZBORNIČKOJ FUNKCIJI!

Komentari

komentara

« Povratak