OVO JE PREKRASNO: Procurile najnovije fotografije ‘futurističke’ Kantride!

FOTO:

Rijeka će dobiti novi stadion na Kantridi kroz projekt težak više od 100 milijuna eura, a na stadionu za najmanje 12 tisuća navijača, a maksimalno 18 tisuća moći će se igrati i utakmice Lige prvaka i reprezentacije, objavljeno je u veljači, a sada su procurile nove fotografije.

Fotografije je objavila Facebook stranica ”Lokalpatrioti Rijeka”. ”Pojavile su se nove fotografije stadiona na Kantridi. Renderi su dio idejnog rješenja s prve prezentacije.

Ovo su koraci koji još čekaju konzorcij Kantrida, koji okuplja šest tvrtki da bi se stadion počeo gradit. Kao podloga za razvoj projekta novog stadiona, Gradsko vijeće u prosincu 2023. godine donijelo odluke o pokretanju izmjena Generalnog urbanističkog plana te izradi Urbanističkog plana uređenja Sportskog područja Kantrida. Nakon donošenja ovih odluka predstoji temeljita analiza i procjena mogućnosti raspoloživog prostora, planiranih sadržaja i potreba koji takvi sadržaji nameću u pogledu potrebnih kapaciteta infrastrukture, prometnih i parkirnih površina, javnih prostora, i svih uvjeta koji proizlaze iz uvjeta koje takvi sadržaji moraju zadovoljavati kako bi se ostvarilo pravilno funkcioniranje te sigurno i ugodno korištenje izgrađenih prostora.

Izrada prostornog plana uslijedit će tek nakon izrade stručne studije, koja obuhvaća cjelovitu i detaljnu analizu položaja i oblika pojedinih građevina i zgrada uključujući sve sadržaje, a također i vrlo bitno pitanje uređenja obalnog područja uključujući molove, lukobrane, sunčališta, šetnice i ostale rekreativne sadržaje. Trenutno je u tijeku postupak procjene o potrebi izrade strateške procjene utjecaja na okoliš nakon čega će se, ovisno o zaključku, nastaviti dalje sa postupkom izrade izmjene GUP-a i zatim urbanističkog plana. Također, potrebno je riješiti pitanje eventualne izmjene granice pomorskog dobra ovisno o položaju planiranih sadržaja.Kada se izradi, nacrt prijedloga plana upućuje se na javni uvid i raspravu stručnoj javnosti i građanima. Zatim slijedi analiza pristiglih primjedba i sugestija i slijedi donošenje konačnog prijedloga plana.

Konačni prijedlog plana upućuje se Gradskom vijeću na raspravu i usvajanje. Temelji za pokretanje izmjena plana stvorili su se nakon što je konzorcij Kantrida, koji okuplja šest tvrtki, predao Gradu Rijeci pismo namjere za razvoj projekta multifunkcionalnog kompleksa Stadion Kantrida. ‘Grad Rijeka želi novi stadion i to na Kantridi. Naša je procjena da to bez privatnoga partnera ne možemo realizirati.’ ”

Komentari

komentara

« Povratak