OVO JE PRESTRAŠNO: Otkriveni bizarni bonusi koje je Barcelona plaćala igračima!

FOTO:

Barcelona posljednjih nekoliko godina niže rezultate koji su ispod očekivanja vodstva kluba i navijača, a uz sportski neuspjeh nadovezao se i financijski.

Problemi s novcem Barcelonu muče do te mjere da je zbog njih ostala bez Lionela Messija, a sada joj zbog ogromnog duga od 1.35 milijardi eura prijeti potpuni kolaps. U sezoni 2020./21. Barcelona je zabilježila gubitak od čak 481 milijuna eura, najveći od svih klubova na svijetu. Španjolski mediji već mjesecima pišu o tim nedaćama s kojima se nova uprava kluba mora nositi, a radio RAC1 otkriva neke osobito zabrinjavajuće detalje.

Odakle Barceloni dugovi? To pitanje više ne postavlja nitko, potpuno je jasno da su skupi ulazni transferi Phillipea Coutinha, Antoinea Griezmanna i Ousmanea Dembelea glavni razlog za te probleme, ali RAC1 otkriva i druge faktore koji su pomogli da Barcelona zaglibi u dugovima, prenosi index.hr.

Prvi je, naravno, Messijeva plaća koja je iznosila preko 100 milijuna godišnje i bila ogroman teret za klub, a drugi je potpuno bizaran za klub u tako teškom financijskom stanju. Radi se o bonusima za učinak koje je Barcelona isplaćivala igračima, a kakvi nisu uobičajeni u drugim klubovima. Odnosno, ako ih i ima, nisu izraženi u tako velikim svotama.

Igrači su mogli dobiti 11 milijuna eura samo time što bi odigrali pola službenih utakmica u jednoj sezoni. Za ulazak u nokaut-fazu Lige prvaka dobivali su 1.2 milijuna eura nagrade, a za osvajanje tercete 3.6 milijuna eura. Postojao je i bonus od 15 milijuna eura za one koji bi dočekali kraj ugovora u klubu.

Kad se pogledaju spomenute brojke i pomnože s brojem igrača koji su aktivno sudjelovali u uspjesima kluba, a njih ima oko 20-ak, dolazi se do saznanja da su igrači Barcelone mogli zaraditi nekoliko stotina milijuna eura bonusa u jednoj uspješnoj sezoni.

Usprkos svemu navedenom ranije, čelnici Barcelone najavljuju da će trenutnu sezonu završiti s plusom od 5 milijuna eura.

Komentari

komentara

« Povratak