OVO JE RUŽNO ZA ČITATI: Gradonačelnik Guimaraesa poslao žestoku poruku navijačima Hajduka

FOTO:

Hajdukovi navijači bacali su baklje i stolice po terasama kafića u centru Guimaraesa, grada na sjeveru Portugala, uoči utakmice Vitorije i Hajduka u 3. pretkolu Konferencijske lige (danas od 18 sati).

Policija je objavila da je nakon noćne potjere identificirala 154 navijača koji su sudjelovali u neredima. Potvrđeno je da su s navijačima Hajduka bili i navijači Benfice koji su u sjajnim odnosima sa splitskom Torcidom.

Domingos Braganca, gradonačelnik Guimaraesa, zatražio je da se hrvatskim navijačima zabrani ulazak na stadion na današnju utakmicu. “Hajduk ima navijače s lošom reputacijom, znalo se kakvi su. Nešto je pošlo po zlu, dogodio se sigurnosni propust. Ne treba ih pustiti u grad ni na nogometnu utakmicu, treba ih zadržati cijeli dan da daju izjave sudu”, rekao je Braganca.

“Horda kriminalaca je napravila panika u centru grada dok su ljudi večerali i razgovarali. Imamo materijalnu štetu, ali još veća šteta je da naš grad sad nema reputaciju sigurnog grada. Policija je morala tražiti pojačanje ako nije mogla obuzdati ovu skupinu.”

Komentari

komentara

« Povratak