OVO JE SPEKTAKL: Šef sudačke komisije HNS-a bit će poznati strani sudac!

FOTO:

Hrvatski nogometni savez (HNS) još uvijek traži novog šefa sudačke komisije nakon što je s te pozicije otišao Bruno Marić.

Jedno je sigurno, a to je da će tu dužnost obnašati strani stručnjak i to sigurno i španjolskih sudačkih krugova. U igri su bili Slovenac Vlado Šain, ali mu UEFA to nije dozvolila jer je član njezine sudačke komisije, i jedan Talijan.

Kako doznaje Index.hr, to bi mogao biti bivši poznati španjolski sudac David Fernandez Borbalan, koji je trenutačno šef sudačke komisije u bugarskom savezu. Tamo je od kolovoza prošle godine, kad je zamijenio Viktora Kassaija, ali je u pregovorima s HNS-om oko dolaska u Hrvatsku. Osim Borbalana, u igri su još neka imena iz Španjolske.

“Uskoro ćemo donijeti konkretne odluke po pitanju sudačke komisije. Imao sam sastanak s Ladom Rojc o izvješću koje su napravili kao nezavisno tijelo o suđenju u dosadašnjem dijelu sezone, uskoro ćemo i to objaviti. Povući ćemo konkretne poteze, a jedno od razmišljanja je da idemo prema stranom povjereniku za suđenje”, rekao je nedavno HNS-ov predsjednik Marijan Kustić.

On i njegovi suradnici jučer su održali sastanak na kojem je odlučeno da će šef sudačke komisije definitivno biti stranac. HNS očito smatra da bi taj potez dodatno poboljšao transparentnost sudačke organizacije i povjerenje javnosti u nju, osobito nakon skandala s curenjem snimaka iz VAR sobe.

Prvi potez bilo je dovođenje stranih sudaca na ključne derbije, koji su odlučivali o prvaku Hrvatske. Strani suci sudili su i polufinali susret SuperSport Kupa između Hajduka i Dinama, ali će finale Kupa suditi domaći suci.

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak