OVO JE TUŽNO: Potjerali uglednog novinara jer je kritizirao Hajduk!?

FOTO:

Nakon šest godina redovitog komentiranja nogometnih utakmica, ali i situacije oko klubova i HNL-a, nedavno je izostalo gostovanje i komentar doajena sportskog novinarstva Ede Pezzija iako je prethodno dogovoreno da će gostovati.

Pezzi je u zasluženoj je mirovini, no zadnjih šest godina, volonterski, bez honorara, iz ljubavi i volje prema profesiji i sportu, u Studiju 4 komentira recentne nogometne rezultate Hajduka i ‘Vatrenih’.

“Iza mene je period od 63 godine u novinarstvu, 55 na HRT-u. Zadnjih šest godina sam zajedno s još pet kolega radio bez honorara za HTV 4 isključivo da pomognem izuzetno vrijednom i talentiranom Petru Vlahovu. Nikome taj rad nije smetao, jer sam Televiziji klikanjem donosio novac, nikome u Sportskoj redakciji za koju sam godinama radio. A onda je pojavom nekakvog Šapita krenula hajka na nas posebno na mene” govori za Nacional.

Zatim dodaje: “Nažalost, on ne zna tko mi je sve prenosio njegove stavove. Zaboravio je da na Prisavlju i zidovi imaju uši. Nažalost uspio je uvjeriti neke svoje špice da nas moraju skinuti iz programa. Začudo proizvod koji televizijskoj kući donosi novac se zabranjuje, a ostaju novinarski nezanimljivo stereotipi… Pa tko je tu lud!”

Dotaknuo se i glavne urednice HRT-a: “Na kraju moram kazati ono što me najviše boli, a to je da me je direktorica Marija Nemčić, koju sam uvijek podržavao, izdala. Uvijek mi je odgovarala na mailove, osobito na onaj kad sam joj čestitao što su je vratili na TV, ali ovog puta niti riječ! Točnije, javila mi se prije pola sata, nisam još pročitao što je napisala, ali to više i nije važno – šteta je učinjena. Bol koju mi je zadala je nenadoknadiva. Zanima me samo zašto se tako ponijela.”

Za kraj je poručio: “Za mene izgubiti vjernog suradnika je prava ljudska tragedija. Jer, naposljetku, u ovim godinama ja sam trebao Televiziji, a ne ona meni. Kakogod, ostat će mi zadovoljstvo jer sam radio s mnogim divnim ljudima, šteta što se spomenuta dama eliminirala iz te elitne skupine. Mogu samo poručiti – Hvala ti Mare! Nije ti ovo trebalo!”

Portal Hrvatska-danas izravno je upitala Pezzija je li dobio službeno pojašnjenje zašto više niste dobrodošli u programu HRT-a?

“Ne, nisam službeno, jedino sam usmeno obaviješten da, unatoč unaprijed dogovorenom gostovanju u emisiji Studio 4, neće biti mog gostovanja uz napomenu kako se previse pojavljujem i da sportske događaje isključivo prati sportska redakcija na čelu s urednikom Šapitom. Nevjerojatan bezobrazluk poslije mojih 63 godine vjernosti HRT-u.

Ali da se razumijemo učinjena mi je velika usluga jer sam već dulje u ozbiljnim zdravstvenim problemima pa Vas molim da od ovog ne pravimo spektakl, nisam ni prvi ni zadnji koji je doživio poniženje od kuće kojoj sam život posvetio. Ne trebaju mi u ovim godinama nikakve afere, prepiske, doći će kako narod kaže “ maca na vratanca”. Nije beznačajno kazati da sam ja i sve kolege, koji smo sudjelovali u programu HRT 4 kod vrijednog Petra Vlahova od SP u Moskvi na ovamo, radili bez honorara, iz ljubavi prema profesiji. Radili smo ali je kuća s druge strane na tom poslu zarađivala zbog brojnih klikova ….

Gledajte, cilj svakog novinara je biti čitan, slušan, gledan … Mi smo marljivim radom, govoreći uvijek istinu, postigli izvanredne rezultate. Nažalost to nas je koštalo glave jer su neki u istoj kući bili agresivno ljubomorni. Umjesto da se potrude raditi više, bolje, oni su učinili sve da uvjere odgovorne kako nas treba – likvidirati. Eto, takva Vam klima vlada unutar zidova Prisavlja. Mogu oni raditi što hoće ali gledatelji nisu budale, sve vide ,sve prepoznaju.”

Komentari

komentara

« Povratak