OVO JE TUŽNO ZA VIDJETI: Evo koja je Hrvatska na tablici trećeplasiranih reprezentacija!

FOTO:

Večeras je završila grupna faza Europskog prvenstva, a nokaut faza počinje u subotu susretima Švicarska – Italija te Njemačka – Danska.

Plasmane u osminu finala ostvarili su pobjednici skupina, a to su Njemačka, Španjolska, Engleska, Austrija, Rumunjska i Portugal. Isto tako, dalje su otišle drugoplasirane reprezentacije Švicarsk, Italija, Danska, Francuska, Belgija i Turska. Nažalost po nas, Hrvatska i Mađarska su jedine trećeplasirane reprezentacije koje ne idu dalje u nokaut fazu. S druge pak strane to su ostvarili Slovenija, Nizozemska, Slovačka i Gruzija.

Osim što nismo otišli dalje, doživjeli smo još jedan udarac koji će možda nekima otvoriti oči kako smo zaista bili slabi na ovom turniru. Naime, Hrvatska je službeno najgora trećeplasirana reprezentacija na Euru.

Hrvatska je jedina trećeplasirana ekipa sa samo dva boda, a bod više ima Mađarska koja također nije prošla dalje zbog loše gol-razlike. Kao trećeplasirane ekipe dalje su prošle Nizozemska, Gruzija i Slovačka s po četiri boda i Slovenija s tri.

Dvostruko više bodova od Hrvatske ima Ukrajina koja je ispala jer se našla na posljednjem mjestu u ludom raspletu skupine E. Hrvatska, koja je dva puta u svojoj povijesti bila treća na svijetu, a prije šest godina igrala i finale SP-a, tako je odigrala rezultatski najgori veliki turnir u svojoj povijesti.

Komentari

komentara

« Povratak