OVO JE UŽAS: Evo gdje je Danny Makkelie također “sredio” Hrvatsku prije nekoliko godina!

FOTO:

Nizozemski sudac, Danny Makkelie, definitivno je najomraženija osoba u Lijepoj našoj. Većina naših navijača uvjerena je kako je dotični jučer itekako navlačio na stranu Talijana.

Sve je bilo u našim rukama, rekao je izbornik Zlatko Dalić dan nakon tragedije u Leipzigu gdje je Hrvatska u nadoknadi primila gol od Italije pa s konačnih 1-1 vjerojatno ispala s Europskog prvenstva. No, samo nekoliko trenutaka kasnije ipak je rekao iskreno što misli:

“Sudac nas je zakidao cijelu utakmicu, kulminacija je bila osam minuta produžetaka. Bilo je šest zamjena, tri minute maksimum, a ni to suci ne rade. Plus onaj VAR, četiri minute maksimum”. A slični razmišljaju i strani navijači.

No, sada slijedi novi šok. Naime, 24sata nas je podsjetio kako je isti sudac bio je član službene postave na finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. Na terenu je pravdu dijelio Argentinac Nestor Pitana, a u VAR sobi sjedili su Talijan Massimiliano Irrati, inače najiskusniji talijanski VAR sudac, i spomenuti Danny Makkelie kao VAR B sudac.

Tada je, podsjećamo, Francuska dobila penal pri rezultatu 1-1 koji je u potpunosti usmjerio utakmicu do konačnih 4-1 za Francuze. Lopta je pogodila Ivana Perišića u ruku, a Pitana je dosudio najstrožu kaznu. Argentinski sudac je četiri mjeseca nakon finala konačno bio dao intervju oko svega što se događalo i izjavio je da penal ne bi niti svirao da nije bilo intervencije VAR sobe.

– Pomoćnik je pokazivao ispucavanje golmana, a ja sam mu rekao neka pričeka. Jer Griezmann i Pogba su pokazivali da je bilo igranje rukom. To sam prenio video sucu, a on mi je savjetovao da ne dajem znak za nastavak igre. Rekao mi je: ‘Savjetujem ti da pogledaš usporenu snimku. Otišao sam, pregledao snimku i na kraju dao penal Francuskoj – rekao je Pitana.

Istina, za takve odluke odgovoran je glavni VAR sudac što je u tom slučaju bio Massimiliano Irrati. No, poznato je da suci međusobno komuniciraju u VAR sobi, a činjenica da je pored Irratija sjedio baš Makkelie.

Komentari

komentara

« Povratak