OVO JE VELIKA TRAGEDIJA: Samo je ova nacija iza Hrvatske u Europi…

FOTO:

Već neko vrijeme bili smo uvjereni kako gledamo nikad jači HNL, ali očito smo bili prevareni. Europa nam vrlo često otvori oči pa je tako bilo i ovog puta.

Rijeka je ispala od švedskog predstavnika Djurgardena što možda i nije iznenađenje s obzirom da je hrvatski prvoligaš promijenio gotovo cijelu ekipu. Vremena za uigravanje nema, a Djurgarden je vrlo dobro posložena ekipa koja trenutno drži vrh švedskog prvenstva. No, s druge pak strane Osijek je zaista prava tragedija hrvatskog nogometa i to ispadanje svakako ide u rang Gzire United, Tobola, Dile Gori i sličnih posrtaja naših klubova.

Srpanj je završio, a UEFA-ina natjecanja stigla su do trećeg pretkola. Hrvatska je ostala na samo dva predstavnika, a najviše boli podatak da smo trenutno druga najgora nacija prema UEFA-inom nacionalnom koeficijentu. Od 55 članica UEFA-e, samo Bjelorusija u treće pretkolo ulazi s manje bodova od Hrvatske.

Prije dvije godine imali smo dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali onda je Lokomotiva napravila identičnu stvar kao Rijeka danas. Promijenila se čitava ekipa i Rapid Beč je pobjednički prošao kroz Zagreb, a tko zna što bi bilo da je ostala ista ekipa iz prošle sezone. Podsjećamo, Lokosi su tada igrali sjajan nogomet i posve zasluženo osvojili drugo mjesto.

A danas? Sada strepimo može li Dinamo uopće više nositi taj famozni HNL na svojim leđima. Tu je i Hajduk za kojeg se jednostavno ne može reći da je favorit protiv Portugalaca, ali navijački puk ipak polaže golemu dozu nade u Splićane jer je vrijeme da ostvare europski rezultat. Uostalom, to je i predsjednik Jakobušić više puta znao naglasiti…

Komentari

komentara

« Povratak