OVO JE ZNANSTVENA FANTASTIKA: Evo kako Italija želi otići na Svjetsko prvenstvo!

FOTO: HINA

Gotovo pa nitko nije očekivao kako će Italija biti eliminirana već u polufinalnu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo od strane Sjeverne Makedonije. No, pravo čudo se dogodilo na toj utakmici te su Makedonci slavili 0:1 pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

Talijani su jako loše primili izbacivanje pa ih tako domaća javnost već danima žestoko napada. Traže se uglavnom krivci, dok neki igrači čak napadaju ovakav način kvalifikacija. Međutim, vjerojatno shvaćaju kako su si sami krivi te da su u posljednjem kolu samo trebali pobijediti Sjevernu Irsku. A tu su i čak dva promašena jedanaesterca Jorginha u dvobojima protiv Švicarske.

Ipak, Italije se nada! Naime, Iranski nogometni savez došao je u fokus FIFA-e nakon što na zadnjoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Libanona u Mashdadu ženama nije bio dopušten ulazak na stadion. Društvenim mrežama proširile su se snimke na kojima policija suzavcima ispred stadiona rastjeruje oko 2000 žena koje su uredno kupile ulaznice za utakmicu i željele su gledati nastup svoje reprezentacije.

Član Iranskog nogometnog saveza Mehrdad Serdaschi potom je na Twitteru objavio da je čuo zabrinjavajuće vijesti iz FIFA-e i azijske nogometne federacije (AFC) koje su šokirane takvim postupanjem policije.

Iranci strahuju od kazne FIFA-e, a najdrastičnija bi bila izbacivanje sa Svjetskog prvenstva zbog kršenja ljudskih prava za što su šanse vrlo male, ali postoje. Mediaset piše kako bi u slučaju izbacivanja Irana sa SP-a FIFA mogla odlučiti da umjesto te zemlje u Katar ide prva sljedeća reprezentacija po renkingu koja se nije plasirala, a to bi bila Italija.

“Takva drastična kazna je malo vjerojatna i graniči sa znanstvenom fantastikom. Ne možemo očekivati da će Iranci biti izbačeni sa SP-a, ali to je zadnja šansa Italiji da ipak vidi Svjetsko prvenstvo”, piše Mediaset.

FIFA se još nije službeno oglasila o incidentu u Iranu, ali je godinama pritiskala tu zemlju da omogući ženama pristup utakmicama.

Komentari

komentara

« Povratak