OVO MORATE POGLEDATI: Kim Jong Un sve zabranio, ali snimka s utakmice ‘procurila’

FOTO:

Nema gledatelja, nema TV prijenosa, a nije bilo ni golova u prvoj utakmici (0-0) nakon 30 godina u Sjevernoj Koreji između spomenutog domaćina i ljutih im protivnika iz Južne Koreje. Ni ljudi diljem svijeta nisu mogli gledati ovu utakmicu jer je sve bilo strogo kontrolirano, ali sjevernokorejske vlasti su poručili da ne brinete – DVD utakmice bit će uskoro svima dostupan! (24sata)

Tako se u Sjevernoj Koreji orila južnokorejska himna, a vijorila se i zastava. U dvije službene utakmice protiv Južne u kojima je domaća momčad bila Sjeverna Koreja, igralo se u Šangaju, a ne Pyongyangu. Također, prije deset godina Južna Koreja optužila je Sjevernu kako su njihovim nogometašima otrovali hranu.

Na utakmici je bio i predsjednik Fife, Gianni Infantino (49) koji je ostao razočaran izostankom gledatelja i začuđen odnosom sjevernokorejskih vlasti prema novinarima.

– Stvarno sam iznenađen činjenicom da na utakmicu nisu pušteni gledatelji, iako je bilo najavljeno da će se to učiniti. Također, u zadnji trenutak su otkazali i TV signal s utakmice, dok velikom broju inozemnih novinara nisu odobrene vize za ulazak u Sjevernu Koreju – rekao je predsjednik Fife.

Komunikacija sa stadiona bila je blokirana južnokorejskim medijima, dok sjevernokorejski o utakmici uopće nisu izvijestili. Dosad je bila dostupna samo jedna fotografija sa spomenute utakmice, a unatoč mnogim blokadama, ‘procurila’ je snimka s utakmice gdje je malo zaiskrilo između suprotstavljenih strana na terenu.

Komentari

komentara

« Povratak