OVO NIJE DOBRO: Evo kakva žestoka kazna prijeti Hajduku!

FOTO:

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer u srijedu bi trebao odlučiti o kaznama zbog teških incidenata na utakmici u Koprivnici. Neprijeporno je da će biti kažnjena oba kluba – i Slaven Belupo, kao domaćin i organizator dvoboja, a Hajduk zbog toga jer su režiseri divljanja i gađanja pomoćnog suca Antu Marića tvrdim predmetima bili njegovi “navijači”, odnosno huligani pod krinkom navijača.

Klakočer će u ponedjeljak dobiti službena izvješća sudaca i delegata utakmice, potom će tražiti očitovanja oba kluba, koja bi na njegovu stolu trebala biti do srijede. I onda će odlučiti o kaznama…

Hajduku će svakako otežavajuća okolnost biti što je kronični recidivist i zbog svoje Torcide godinama, iz tjedna u tjedan, puni blagajnu HNS-a. A sve će to utjecati na visinu kazne. Splitski klub ili ne može ili ne želi riješiti taj dugogodišnji problem. Kao ni grad Split i država jer brojni su teški incidenti u režiji te skupine prerasli nogometne okvire…

Kakva, dakle, kazna prijeti Hajduku? Najbolje je citirati članak 67. Disciplinskog pravilnika HNS-a, na temelju kojeg će Klakočer donijeti pravorijek. Dakle:

1. Klub organizator utakmice na čijem se igralištu, bilo da je vlasnik ili korisnik igrališta, a u vezi s utakmicom, prije, za vrijeme ili poslije utakmice dogode neredi, bit će kažnjen:

– novčanom kaznom i/ili

– igranjem utakmica na svom stadionu bez prisutnosti gledatelja, ili

– zabranom igranja na svom stadionu, ili svim stadionima određenog područja.

2. Gostujući klub čiji navijači prouzroče ili sudjeluju u neredu, bit će kažnjen:

– novčanom kaznom i/ili

– igranjem utakmica na svom stadionu bez prisutnosti gledatelja.

3. Tijelo koje rukovodi natjecanjem može suspendirati igralište za igranje utakmice kluba iz stavka 1. ovog članka, za vrijeme vođenja postupka do donošenja konačne odluke, vodeći računa da taj postupak mora biti hitan.

4. Fizički napad igrača ili službenih osoba domaćeg kluba, gledatelja, bilo domaćeg ili gostujućeg kluba, na sudionike igre – igrače, zamjenike, stručne, tehničke, ili službene osobe, suce i delegate – te veći neredi gledatelja, na ili oko stadiona, prije, za vrijeme ili poslije utakmice, paljenje i bacanje zapaljivih predmeta, nedopušten ulazak na igralište, isticanje natpisa s političkim i drugim zabranjenim sadržajima, smatrat će se prekršajem u skladu sa stavkom 1. ovog članka”.

Vidjet ćemo u srijedu kakve će kazne Klakočer “odrezati” Slavenu Belupu i Hajduku. Usput, do nedjelje popodne, nitko se iz splitskog kluba nije javio napadnutom sucu Mariću, niti se ispričao zbog huliganskog divljanja.

Komentari

komentara

« Povratak