OVO NIJE DOBRO: Hajduku prijeti najveća kazna u povijesti HNL-a!

FOTO:

Hrvatski nogometni savez (HNS) odlučio je odmah reagirati pa su tako Hajduk kaznili igranjem bez publike do kraja aktualne sezone. Bijeli će tako bez publike na svom Poljudu igrati protiv još četiri ekipe – Osijek, Rudeš, Varaždin i Gorice.

No, jasno je kako je ovo samo početak nevolja za predsjednika kluba, Lukšu Jakobušića. Naime, poznati portal Index.hr, piše kako splitski klub sada čeka odluku Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza.

Komisija će se sastati najranije u utorak i odlučiti hoće li potvrditi suspenziju stadiona ili će Hajduk dobiti neku drugačiju kaznu. Moguće je da će Disciplinska komisija odrediti da Hajduk igra domaće utakmice pred praznim tribinama do kraja sezone. U slučaju suspenzije Poljuda Hajduk će moći igrati pred gledateljima na drugom stadionu.

Kako god bilo, Hajduk ima osam dana za žalbu na odluku Disciplinske komisije. Splitski klub može i odbiti pravo na žalbu, što bi značilo da prihvaća odluku Disciplinske komisije. Ako uloži žalbu, vrijedit će odluka o suspenziji stadiona sve dok se žalba ne razriješi. U svakom slučaju, čini se da će Hajduk dobiti najveću kaznu u povijesti Kupa i SHNL-a.

Osim zatvaranja tribina na Poljudu i zabrane igranja na tom stadionu, moguća je i novčana kazna. Hajduk se naplaćao kazni zbog svojih navijača, a vlasnik je i negativnog rekorda. Splitski klub platio je najveću financijsku kaznu u povijesti SHNL-a od 20.000 eura u listopadu prošle godine.

Komentari

komentara

« Povratak