OVO NIJE DOBRO: UEFA pokrenula još jedan disciplinski postupak protiv Hrvatske!

FOTO:

Iako su rezultati Hrvatske uistinu fantastični, oni su totalno pali u drugo plan zbog novih navijačkih gluposti koje su se dogodile na utakmicama protiv Latvije i Armenije.

Podsjećamo, jučer je pokrenut postupak protiv HNS-a zbog kontroverzne zastave koja se pojavila na utakmici Hrvatska – Latvija na Rujevici. Jučer su iz HNS-a u razgovoru za medije otkrili kako sumnjaju na sabotažu jer uhićeni trojac nikada nije kupovao ulaznice za utakmice Dinama, Hajduka pa čak ni za reprezentaciju!

A novi dan donio je novu sramotu. Naime, HNS se putem službene stranice ‘pohvalio’ kako je otvoren novi disciplinski postupak protiv Hrvatske: “Disciplinska komisija Uefe pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog ponašanja navijača na utakmici Europskih kvalifikacija između Armenije i Hrvatske koja je odigrana u Erevanu. Hrvatski nogometni savez prijavljen je prema članku 16. Disciplinskog pravilnika Uefe zbog neprimjerenog ponašanja navijača.

Prema izvještaju delegata, oko 20 navijača koji su kupili ulaznice na crnom tržištu, a za koje se sumnja da su iz Hrvatske, sudjelovalo je u tučnjavi s armenskim navijačima na južnoj tribini. Hrvatski nogometni savez nema podatke o identitetu tih osoba”, vijest je koju je HNS objavio na svojim stranicama.

Hrvatska je u četvrtoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. na gostovanju pobijedila Armeniju 0:1. Jedini pogodak zabio je Andrej Kramarić u 14. minuti. Hrvatska je tako zasjela na prvo mjesto skupine D s 10 bodova, koliko ima i Turska, s tim da Turci imaju utakmicu više. Sredinom prvog dijela došlo je do tučnjave navijača. Armenski medij Mamul javlja kako su se sukobili hrvatski i armenski navijači. Jedna je osoba navodno stradala u toj tučnjavi te je prebačena u bolnicu s ozljedama. Gužva je za kratko vrijeme raščišćena, kad se u sukob umiješala policija.

Na tribinama je bilo oko 14.400 gledatelja, među kojima i dvjestotinjak hrvatskih navijača, od kojih su mnogi kupili aranžmane prije UEFA-ine odluke o zabrani kupnje ulaznica za gostujuće navijače, pa su zato smjeli ući na stadion.

Već se uvelike priča kako će susret između Hrvatske i Turske u Osijeku biti bez gledatelja…

Komentari

komentara

« Povratak