OVO NIJE DOBRO: UEFA pokrenula postupak protiv Hrvatske i Albanije!

FOTO:

Obistinili su se razni napisi u poznatim medijima ranije danas kako će UEFA pokrenuti disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije. Europska krovna nogometna organizacija već je sve objavila o čemu se točno radi:

“U skladu s člankom 31(4) UEFA-inih Disciplinskih pravila, danas je imenovan UEFA-in inspektor za etiku i disciplinu radi sprovođenja istrage o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo tijekom utakmice grupne faze UEFA Europskog prvenstva 2024 između predstavničkih timova Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF), odigrane 19. lipnja 2024. godine u Hamburgu”, stoji u priopćenju UEFA-e.

Što se događalo na stadionu?

Na tribinama Volsparkstadiona u Hamburgu, koji prima 57 tisuća gledatelja, navijačke snage Hrvatske i Albanije bile su izjednačene. Navijači ove dvije reprezentacije družili su se i dan prije na ulicama Hamburga u prijateljskom ozračju, zajedno pili i pjevali.

Albanski navijači tijekom utakmice su skandirali “Ubij Srbina!”, a na kraju utakmice nekolicina navijača ušla je na travnjak. Što se tiče Hrvata, zapalili su nekoliko dimnih bombi iza gola, što se moglo vidjeti i u prijenosu, a dio je također skandirao protiv Srba i Srbije.

Inače, i Srbi su se žalili pa je moguće kako je zbog toga sve ubrzano…

Komentari

komentara

« Povratak