OVO NISMO OČEKIVALI: Nećete vjerovati tko odlazi iz Dinama..

FOTO:

Nakon dva desetljeća na čelu Dinama čini se da bi era Mirka Barišića mogla završiti. Priča je to koju je plasirao Jutarnji list i koji navodi da je dugogodišnji predsjednik kluba u teškoj situaciji koja bi mogla završiti njegovom smjenom.

Navodno ga je do te situacija došao zbog prijave koju je u travnju prošle godine pokrenula udruga ‘Dinamo to smo mi’. Prijavili su Barišića Sektoru za financijski i proračunski nadzor Ministarstva financija, zato što smatraju da klub nije postupio prema Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, ali ni po svom statutu.

Kako piše Jutarnji, GNK Dinamo bio je dužan kao neprofitna organizacija izraditi godišnji program rada i financijski plan za njegovu provedbu te isti taj financijski plan usvojiti na sjednici Skupštine najkasnije do 31. prosinca tekuće, 2018. godine, za sljedeću, aktualnu 2019. godinu.

“S obzirom na to da je vidljivo u dnevnom redu Skupštine Dinama održane 18. prosinca 2018., a koji imamo u posjedu, da o programu rada i financijskom planu nije glasano, a kamoli raspravljano, prekršen je Statut kluba, ali i Zakon o financijskom poslovanju Udruge građana, te smo stoga prijavili klub i predsjednika kluba Mirka Barišića kao odgovornu osobu nadležnim tijelima. Time smo još jednom odlučili zaštiti prava članova koje tijela Dinama stalno krše. Vjerojatno će se, kao i u slučaju Igora Kodžomana, u klubu braniti kako je riječ o manjem previdu, ali ovo je nova potvrda da se klubom upravlja potpuno neodgovorno, što i nije čudo s obzirom na to da su se na to navikli zbog dugogodišnje zaštite raznih političkih struktura. Očekujemo da nadležno tijelo Ministarstva financija potvrdi našu prijavu i kazni odgovornu osobu, kao i da se izrekne zabrana obnašanja funkcija u Dinamu sukladno Zakonu o sportu”, poručili su u 17. travnja 2019. iz DTSM-a.

Jutarnji piše da je njihova prijava navodno je sigla do finalizacije i da bi uskoro moglo stići rješenje Porezne uprave kojim bi zbog nepravilnosti u radu kluba Barišić dobio zabranu obnašanja dužnosti zbog čega je prije malo više do godinu dana morao otići tadašnji predsjenik Uprave Igor Kodžoman.

GRADI SE MOĆNA EKIPA: MANCHESTER UNITED POTPISAO JEDNOG OD NAJTRAŽENIJIH NAPADAČA EUROPE UZ ODŠTETU OD 70 MILIJUNA EURA!

JE LI OVO KONAČNI KRAJ? Rakitić poslao poruku predsjedniku Barcelone!

POJAČANJE NA POLJUDU: HAJDUK ANGAŽIRAO NAPADAČA I GRČKOG REPREZENTATIVCA!

SLAVNI BRANIČ REALA: „Nitko se ne može uspoređvati s njim, bolji je od Messija i Cristiana!“

Komentari

komentara

« Povratak