OVO NISTE MOGLI VIDJETI NA TELEVIZIJI: Evo što se događalo na tribinama u Beču…

FOTO: IGOR SOBAN/PIXSELL

Tijekom susreta tu situaciju niste mogli vidjeti na TV-u za vrijeme prijenosa, ali za vrijeme današnje utakmice 6. kola Lige nacija na Prateru između Austrije i Hrvatske (1-3), policija je intervenirala na tribini među hrvatskim navijačima.

Ekipa u crnom, vjerojatno se radi, pretpostavlja se, o ultrasima, našla se u središtu sukoba s interventnom policijom, a nekolicina ih je privedena. Incident se dogodio na dijelu tribine koji nije bio službeni hrvatski sektor, ali kako je na Prateru bilo više od 20 000 Hrvata, simpatizera Vatrenih je bilo posvuda.

Prema fotografijama situacija je bila dramatična. Neslužbeno se u medijima pojavila informacija kako se, kad govorimo o grupi ultrasa u crnom, radi o pripadnicima Torcide i Tornada koji su imali izvješeni transparent protiv HNS-a, ali jesu li stvarno i bili pripadnici Torcide i Tornada, to još nije potvrđeno, prenosi poznati portal Net.hr.

Ostali gledatelji su grupi ultrasa zviždali na što su im oni uzvratili pa ih gađali čašama i kovanicama. Dosta je simpatizera, običnih navijača, žena čak, bilo u žarištu sukoba.

Simpatizeri su od straha dizali i ruke u zrak u trenutku kad je policija odlučila smiriti situaciju između ultrasa i simpatizera na tribini. Neki su dizali ruke u zrak kao da se predaju, ne svi, jer su se preplašili eskalacije sukoba na tribini među pristalicama iste reprezentacije.

Velika većina prisutnih na Prateru bili su miroljubivi “navijači”, obiteljski, simpatizeri kako se za takve kaže, stoga su neki ostali zatečeni prizorom i situacijom. Na društvenim mrežama pojavila se snimka trenutka kad interventna policija tjera grupu ultrasa s tribine, na što svi ostali simpatizeri Hrvatske oko žarišta sukoba počinju aplaudirati, pljeskati i slaviti takav razvoj događaja.

Pogledajte galeriju.

Komentari

komentara

« Povratak